FMV

Systemingenjör till flygsäkerhetsmateriel

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta som med teknisk dokumentation? Är du initiativtagande och har förmåga att självgående driva dina arbetsuppgifter framåt? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemingenjör kommer du att tillhöra en projektgrupp som arbetar med flygsäkerhetsmateriel, främst till Gripen men även till andra flygsystem. Dina arbetsuppgifter innefattar att medverka i projekt där du är delaktig i upphandlingar, ställa tekniska krav och följa upp beställningar mot leverantör. Du genomför tekniskt dokumentations- och utredningsarbete samt underhållberedningar. Rollen innebär också att kvalitetssäkra materielen, delta i utvecklingen kopplat till ditt specifika område samt medverka och ansvara i överlämning av produkter mot Försvarsmakten.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor förekommer inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du är utbildad högskoleingenjör med teknisk inriktning eller har annan relevant utbildning vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av tekniskt dokumentationsarbete, kravspecifikationsarbete och underhållsberedningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tekniskt projekt- eller systemarbete inom flygsystemsområdet alternativt att du tidigare arbetat med flygsäkerhetsmateriel.

Det är en fördel om du har erfarenhet av kvalitetsarbete, konfigurationsledning, ändringshantering och riskhantering eller systems engineering. Har du tidigare erfarenhet av offentlig upphandling (LOU/LUFS) eller FMV/Försvarsmaktens arbetssätt ses det också som meriterande. Om du dessutom besitter en utbildning inom materielsystemets teknikområde är det ett plus.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team, skapar engagemang och delaktighet i din projektgrupp. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter på ett initiativrikt sätt. För oss är rätt person viktigt därför kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Verksamhetsområde Flyg och rymd samordnar flyg- och rymdmaterielverksamhet inom FMV och ansvarar för designledning och samordning mellan tekniska system inom flyg- och rymdarenan, samt med övriga samverkande system som produceras vid andra verksamhetsområden.

Rollen tillhör projektgruppen Flygsäkerhetsmateriel som ansvarar för tekniska handläggningar genom leveranser av materiel och tjänster inom aktuellt teknikområde i rätt tid och till rätt kvalitet.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Filip Ingelsson och SEKO Peter Anderson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Thomas Johansson på telefon 08-782 4000.
För frågor kring rekryteringsprocessen ber vid dig kontakta Annica Magnell på annica.magnell@fmv.se
Sista ansökningsdag är 2023-06-02.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör till flygsäkerhetsmateriel