FMV

Systemingenjör Telefoni, Stockholm

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Enheten Nät inom Verksamhetsområde Ledningssystemmateriel (LedM) ansvarar bland annat för produktion, leverans och vidmakthållande av Fasta IP-nät inom Försvarsmakten. Näten är landsomfattande med mycket höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Näten är av varierande typer, allt från Internetanslutna till helt autonoma samt VPN-baserade nät med Försvarsmaktsspecifika kryptosystem.

Målet för denna verksamhet är att säkerställa en effektiv och ekonomisk optimering av hur materielen anskaffas och sammansätts till komplexa system som uppfyller de högt ställda kraven på tillgänglighet och säkerhet.


Arbetsuppgifter

Som systemingenjör Telefoni kommer du arbeta i ett eller flera projekt inom projektens alla delar från analys av kundbehov, till driftsättning och vidmakthållande. Du kommer att medverka till att leverera, på utsatt tid och inom givna kostnadsramar, system som uppfyller FM:s funktionella krav.

Det är du som systemingenjör som ansvarar för genomförandet av uppdraget inom faserna systemarbete, utveckling, verifiering och validering samt även att definiera systemets förmågor och gränsytor.

I din vardag kommer du vara en viktig del i större projekt, men även i mindre projekt där du även kan vara ledande.

Härutöver skall systemingenjören etablera och underhålla goda relationer samt hålla en kontinuerlig dialog med Försvarsmakten samt berörda inom FMV.


Vi söker dig som

Du är civil- eller högskoleingenjör, systemvetare eller har för området annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

I ditt yrkesliv har du arbetat med telefonisystem och IP-telefoni framgångsrikt och du har även kunskap inom Försvarsmaktens eller publika telefonisystem och har god kännedom kring kopplingen telefonisystem och nätverkssystem. Detta arbete har du gjort i projektform där du varit delaktig och det är meriterande om du även har erfarenhet av att leda projekt.

Tekniska begrepp som du behöver ha med dig i kunskapsbanken och vara trygg med är t.ex. VoIP-system, SIP, Talkodning och QoS.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.


Om din personlighet

För att trivas hos oss behöver du ha ett stort tekniskt intresse och en god förmåga att kommunicera ditt intresse för våra kunder och leverantörer. Du har gott omdöme och stor integritet samt initiativförmåga och driver arbetet självständigt mot uppsatta mål och resultat. För att lyckas krävs ett analytiskt sinne och förmåga att se helheten.

Hos oss har man möjlighet att prata teknik till frukost och lunch och lite däremellan. Vill du dessutom förkovra dig så finns det bra möjligheter till kompetensutveckling som kan bidra till dina möjligheter att utföra ditt jobb och underlätta dagarna.

Alla vi som jobbar här tycker om att bidra till att göra skillnad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsteresor, såväl inrikes som utrikes, ingår som en del av tjänsten.
Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Gert Burgstaller på Gert.Burgstaller02@fmv.se.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Linda Josefsson, på telefon 073-684 77 07 alt linda.josefsson@adecco.se.

Sista ansökningsdag är 2021-11-28.

Välkommen med din ansökan.
 Ansök nu


Sista ansökningsdag : Igår . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör Telefoni, Stockholm