FMV

Systemingenjör med inriktning mot utvecklingsarbete

Är du en Civil-eller högskoleingenjör med erfarenhet av deltagande i tekniskt systemarbete och som dessutom besitter kunskap inom grundläggande system engineering? Är du självgående och har en analytisk problemlösningsförmåga? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som Systemingenjör arbetar du med tekniskt systemarbete inom utredning och utveckling av komplexa produkter. Dina arbetsuppgifter kommer variera utifrån materiels livscykel och projektets uppgift. Du kommer att delta i kravarbete inför upphandlingar, utvärdera anbud samt förhandling. Rollen som systemingenjör innebär även att planera och genomföra tekniska utredningar, följa upp och analysera levererat materiel. Du kommer i din roll ha möjlighet att bidra med att förbättra arbetsmetoder och arbetssätt, inte bara inom din egen projektgrupp utan även till övriga verksamheten.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Du har Civil-eller Högskoleingenjörsexamen alternativt besitter du motsvarande kompetens förvärvad på annat sättUtbildning i systemutformning eller teknisk utbildning inom finkalibersystem är meriterande. Du har med fördel även utbildningar inom konfigurationsledning, kravhantering och kravspecifikationsarbete.

Du har erfarenhet av tekniskt systemarbete och gärna även erfarenhet av mekaniska eller ballistiska vapensystem. Erfarenhet av projektarbete eller som utbildare inom relevant område är meriterande.

Vi tror att du har erfarenhet inom området system engineering. Där du förvärvat goda kunskaper om det specifika systemområdet samt dess tekniska lösningar, taktiska tillämpning och integration till omgivande system. Vi anser att grundläggande kunskaper om att tillämpa metoder och metodik för att analysera livscykelkostnader är meriterande.

Din kunskap i Officepaketet, såsom Word, Excel där och Powerpoint kommer du ha stor nytta av. För den här rollen krävs det även att du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket.

Du är en person som ser till verksamhetens bästa och agerar med gott omdöme vid varje beslut. Du arbetar bra med andra människor och behåller ett realistiskt perspektiv även i pressade situationer. För dig är struktur och effektivitet av största prioritet och du kan bryta ner komplexa problem till dess beståndsdelar. Du driver dina processer självständigt och förblir motiverad och effektiv fram till dess att resultat är uppnådda.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Enheten för Soldatburna vapen och utbildningsmateriel ingår i verksamhetsområdet Armèmateriel och har som uppgift att tillhandahålla eldhandvapen, pansarvärnsvapen och utbildningsmateriel kopplat till stridsutbildning för markförband. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri samt andra enheter inom FMV

VerkO Armémateriel uppgift är att utforma, upphandla och tillhandahålla materiel för, i första hand, Arméns och Hemvärnets behov. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svensk och utländsk industri, andra enheter inom FMV samt Försvarsmaktens staber och förband.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO-S [Pierre Königsson], OFR/S [Leif Jansson], OFR/O [Gunnar Östermark] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite
 
Vid frågor ber vi dig kontakta Cecilia Danlarén på email Cecilia.Danlaren@adecco.se
 
Sista ansökningsdag är 2023-02-27
 
Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 februari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör med inriktning mot utvecklingsarbete