FMV

Systemingenjör inom Markförbandens digitalisering

Är du en självgående ingenjör som har erfarenhet av att arbeta med kvalitet? Är du strukturerad och har förmåga att prioritera på ett effektivt sätt? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
För att kunna leverera den samlade markledningsförmågan, som Försvarsmakten efterfrågar, har FMV rollen att integrera ett flertal system från olika leverantörer och säkerställa funktion med övriga system i Försvarsmakten. För att möjliggöra detta arbetar FMV tätt tillsammans med både Försvarsmakten, strategiska industripartners samt flertalet leverantörer. Inom FMV har det inrättats ett program med kompetens från fler olika verksamhetsområden för att klara digitaliseringen. Vi söker dig som bidra till markförbandens digitalisering och fördjupa och utveckla dig inom kvalitetsområdet.

Du arbetar tillsammans med olika medarbetare och projektledare från FMV, FMV:s industripartners samt vår kund Försvarsmakten. Rollen innebär att du är med och säkerställer att Markledningsmateriel (mjuk- och hårdvara) installeras, konfigureras och driftsätts samt dokumenteras enligt överenskommen beställning. Arbetet innebär dels uppföljning och kontroll av FMV:s industripartners installationsarbete, men även utveckling av metoder och processer för att öka kvalitéten och minska felkällor i produktionen av Markledningsförmåga.

Vi bedriver vårt arbete i projektform vilket innebär att du blir en del av en projektgrupp som arbetar mot gemensamma mål. Du är med och säkerställer leveransen av de tekniska system och tjänster som FMV levererar till Försvarsmakten.

Vi tillhandahåller kompetensutveckling så att du kan utvecklas mot mer komplexa uppgifter. FMV är en arbetsgivare med en bred repertoar av arbetsuppgifter och uppdrag. Hos oss finns möjligheter att specialisera sig, utvecklas mot nya områden eller inom t.ex. personalledning.

Tjänsten är placerad i Skövde.

Vi söker dig som
Du är en person som vill fördjupa och utveckla dig inom kvalitetsarbete. Du kommer få delta i arbetet med att ge förutsättningar för att integrera och leverera ett ledningsstödsystem i världsklass.

Du är civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande akademisk examen eller har kompetens förvärvad på ett annat sätt som FMV bedömer som likvärdig. Är du nyutexaminerad eller tar din examen inom kort är du också välkommen att söka.

Du har ett intresse samt förståelse för standardisering och vill gärna lära dig mer inom området. Vi ser positivt på om du har kunskap inom kvalitet, administration, varu- eller tjänsteproduktion, projekt- och/eller processanalysarbete. Vidare är det meriterande om har du erfarenhet av Försvarsmakten och Försvarsmaktens IT-system.

Du har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt, på både svenska och engelska.

Vårt projektorienterade arbetssätt innebär att du trivs med att arbeta i projektform och i team samt har lätt för att samarbeta med andra. Du arbetar strukturerat och systematiskt och har en problemlösande förmåga. Vi värderar att du är självgående, initiativtagande, tydlig, har integritet och kan driva dina egna frågor och arbetsuppgifter tills du når framgång. Resor, inrikes och utrikes, ingår i tjänsten och är vanligt förekommande. Körkort klass B är nödvändigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning.

På T&E Mark:s provplatser i Karlsborg och Skövde genomförs verifiering och validering (VoV) av markstridssystem, som till exempel fordonssystem, ammunition, vapensystem och skyddssystem. Verksamheternas främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet, där Karlsborgs verksamhet ansvarar för området vapen- och ammunition, medan verksamheten i Skövde ansvarar för militära fordons- och stridsfordonssystem.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Martin Johansson, Skövde, på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2024-04-24.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 april . Arbetsort : Skövde . Publicerat : 4 april

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör inom Markförbandens digitalisering