FMV

Systemingenjör inom kryptosystem och IT-säkerhet

Är du systemingenjör och har erfarenhet av teknisk systemledning? Är du lösningsorienterad och besitter analytisk förmåga? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som Systemingenjör hos oss arbetar du tekniknära, är tekniskt ansvarig och ett stöd vid förvaltning av system och i utvecklingsprojekt. Tjänsten innebär varierande och spännande arbetsuppgifter med fokus på teknisk systemledning av kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter.

Hos oss är Systemingenjörens fokus att tillgodose att systemens förmåga kan garanteras på kort såväl som lång sikt. Med din kompetens kan du även ingå i nya utvecklingsprojekt, där du omvandlar behov till säkra och högkvalitativa system.

I rollen ansvarar du för den tekniska kontaktytan och skapar goda samarbeten med Försvarsmakten, leverantörer och oberoende granskare på MUST. Du kommer få möjligheten att arbeta med både engagerade och drivna kollegor som varje dag lär och inspirerar varandra.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Vi söker dig med en gedigen teknisk förståelse och vill lära dig mer om kryptosystem och IT-säkerhet. Du innehar en eftergymnasial utbildning, gärna som Civilingenjör eller Högskoleingenjör, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Erfarenhet av teknisk systemledning är högst meriterande.

Om du innehar grundläggande kunskaper inom system engineering, integrated logistics support, informationssäkerhet, konfigurationsledning, autentisering eller signalskydd är det också meriterande. Erfarenhet av projektarbete eller förvaltning är till fördel, likaså grundläggande förståelse av systemutveckling av både hårdvara och mjukvara. Du kommer att ha stor nytta av dina goda kunskaper inom det svenska och engelska språket.

Genom ett kommunikativt, prestigelöst och lyhört förhållningsätt kommer du och dina kollegor bidra till att verksamheten når nya höjder. Du arbetar kvalitetsmedvetet och strukturerat samt har en positiv attityd till ditt arbete. Du besitter en lösningsfokuserad och analytisk förmåga och genom ett tydligt helhetsperspektiv kan du väga samman och utvärdera komplex information.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Om oss

Vi på FMV levererar det som vårt svenska försvar behöver och nu är vårt uppdrag viktigare än någonsin. Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi litar på våra medarbetare och sätter värde på ömsesidigt förtroende. Du får frihet under ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata.

I tjänsten som Systemingenjör kommer du arbeta på enheten IT-säkerhet. Tillsammans med dina kollegor och våra samarbetspartners kommer du inte bara förvalta, vidareutveckla och upphandla system och produkter, utan även ha både interna och externa dialoger med leverantörer och produktägare. Du kommer ha täta dialoger och delta i workshops med systemanvändare. Om du är en Systemingenjör som vill bidra med din expertis, stödja i projekt och samtidigt är nyfiken på att lära dig mer om kryptosystem och IT-säkerhet, då finns det stora möjligheter för dig här hos oss.

Vi på IT-säkerhet befinner oss i en spännande tid och du kommer få vara med och påverka hur din tjänst formas och vilka arbetsmetodiker som gör dig och dina kollegor ännu vassare inom ert område. IT-säkerhetsenheten inom Ledningssystemmateriel utvecklar, anskaffar och förvaltar kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter åt totalförsvaret, där både Sveriges militära och civila försvar ingår. Kryptosystem är ett för Sverige väsentligt säkerhetsintresse och du får därför möjligheten att göra skillnad - på riktigt.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto , OFR/S Pia Edström , OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson.  Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Cecilia.Danlaren
@adecco.se eller på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2023-06-09.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 9 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 april

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör inom kryptosystem och IT-säkerhet