FMV

Systemingenjör inom ILS till Helikoptersystem 15

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Verksamhetsområde Flygmateriel har som uppgift att tillhandahålla materiel och förmågor till Försvarsmakten inom flygområdet. Detta omfattar flygplan, helikoptrar, obemannade flygsystem samt stödsystem i form av flygbas- och flygsäkerhetsmateriel.

Enhet Helikopter 15/16 ansvarar för anskaffning och vidmakthållande av varor och tjänster för Flygmaterielsystemen Helikopter 15 (A109 LUHS) och Helikopter 16 (UH-60M Blackhawk).

Enheten ansvarar också för upphandlingar av underhållsavtal som kravställs av Försvarsmakten.


Arbetsuppgifter

Som systemingenjör inom Integrerat logistikstöd (ILS) arbetar du med att följa upp industrins utveckling av systemen, granska dess leveranser och säkerställa att förutsättningar finns för införandet i Försvarsmakten. Därutöver arbetar du för att möjliggöra samt optimera Försvarsmaktens höga krav på tillförlitlighet, driftsäkerhet samt underhållsmässighet. Du skapar även förutsättningar för materielförsörjningen inom ILS och genomför upphandlingar av materiel och tjänster.

Du är en viktig del i projektteamet och som systemingenjör ILS bidrar du till den samlade verksamheten mot projektens mål för att kunna leverera och vidmakthålla ett komplett system till vår kund och Försvarsmakten.

Rollen innebär täta kontakter med leverantörer och kunden Försvarsmakten. Under projektets gång kan arbetsuppgifterna komma att förändras.


Vi söker dig som

Du är civil-/högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt. Vidare har du ca 1 års arbetslivserfarenhet efter akademisk examen. Du har även goda kunskaper i Microsoft office och uttrycker dig väl på både svenska och engelska i tal som skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i projektform. Tidigare erfarenhet från arbete med ILS-frågor kommer hjälpa dig att snabbare utvecklas inom rollen, men relevant utbildning av systemspecifik kunskap samt ILS inom flygsystemområdet kommer att omhändertas av FMV.  

Det är en fördel om du har erfarenhet av militära och/eller civila flygsystem. Även kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU) och Lagen om Upphandling på Försvars- och Säkerhetsområdet (LUFS) är meriterande.

Tjänsteresor såväl inrikes som utrikes ingår i arbetet.

För att trivas och lyckas i arbetet hos oss ser vi att du har god samarbetsförmåga och tar ansvar för din uppgift. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt tar egna initiativ. Du är analytisk som person samt är bra på att lösa komplexa problem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Lars Forsander, SACO, Ola Fransson, OFR/S, Mattias Werner, OFR/O och Peter Andersson, SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef, Patrik Rydell på telefon 08-782 4000. Har du några frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Ann-Charlotte Pettersson, ann-charlotte.pettersson@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2021-12-06

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 6 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör inom ILS till Helikoptersystem 15