FMV

Systemingenjör Hemvärn

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster för det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Som myndighet i försvarssektorn är FMV:s uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en händelserik tid där vi söker en systemingenjör till enheten CBRN & Hemvärn. Som systemingenjör kommer du vara en nyckelperson i att optimera försvarsmaktens förmågor inom hemvärnsområdet samtidigt som du kommer vara med och bidra till en historisk tillväxt inom försvarssektorn. I rollen kommer du att bli del av ett kunnigt och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Enheten CBRN & Hemvärn vid FMV:s kontor i Östersund söker en systemingenjör som kommer delta i projekt kring sensorer, sambandssystem och personlig utrustning för Hemvärnet.


Arbetsuppgifter
Som systemingenjör på FMV arbetar du med att realisera försvarsmaktens övergripande funktionella krav på olika materielsystem. I rollen jobbar du nära projektledare inom anskaffning genom målsättnings- och kravarbete, tekniska specifikationer samt uppgifter inom integrerat logistikstöd (ILS) såsom handböcker, reservdelar, manualer och verktyg. Arbetet omfattar även att jobba med projektledare för vidmakthållande av materielsystem, vilket syftar till att upprätthålla materielens funktion och status under systemets hela livscykel fram till avveckling.

Hemvärnet är sedan 2020 en egen stridskraft inom den svenska försvarsmakten. Hemvärnet genomgår i likhet med övriga försvarsmakten en modernisering med bl.a. nya sensor- och kommunikationssystem. Som systemingenjör bidrar du till att den nya materielen inte bara uppfyller försvarsmaktens höga krav på tillförlitlighet och driftsäkerhet utan även är användarvänlig.

Du är en viktig del i olika projektteam och bidrar till att nå uppsatta mål i de projekt som du är involverad i. Du kommer också vara en viktig del i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt inom enheten.

Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.


Vi söker dig som
Vi ser att du har arbetslivserfarenhet inom sensor- och kommunikationsområdet. Du är Högskole- eller Civilingenjör alternativt har motsvarande kompetens som förvärvats på annat sätt, som vi bedömer likvärdigt. Vi tror att ditt tekniska intresse, tidigare erfarenhet och förståelse för hur olika delar samverkar kommer bidra till framgång i rollen som systemingenjör.

Det är positivt om du i tidigare roller har jobbat i projektform, genomfört utredningar och analyser samt skrivit rapporter. Om du har tidigare erfarenhet av kravställning, upphandling och verifiering av tekniskt materiel är det en fördel. Om du har kunskaper och erfarenhet inom Systems Engineering (SE), integrerat logistikstöd (ILS), konfigurationsledning, systemsäkerhet eller kvalitet kommer det att underlätta ditt kommande arbete .

Då du kommer delta i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten kräver rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du god datorvana och B-körkort.

Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller arbete med militär materiel är meriterande, men inte ett krav då vi ser till att du får den utbildning och miljökunskap som krävs för tjänsten.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person har du gott omdöme och du är strukturerad. Vi ser även att du är van att sätta upp mål för dig själv och arbetar målmedvetet för att uppnå dina mål. För oss är det viktigt att du är rätt person för vårt team varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och friskvård.

Tjänsten är placerad i Östersund.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Pierre Königsson, OFR/S Leif Jansson, OFR/O Gunnar Östermark och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Therese Renström på telefon 08-782 4000. Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anette Eriksson, rekryteringskonsult på Adecco, på 018-65 33 06 eller 
anette.eriksson@adecco.se.

Sista ansökningsdag är 2022-09-30

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 5 september

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör Hemvärn