FMV

Systemingenjör grundflygplan till flygmaterielsystem 102

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig. FMV står just nu inför en otroligt stark utvecklingsresa där vi behöver fler engagerade medarbetare, vill du vara med på resan?

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör grundflygplan kommer du att ingå i en projektgrupp där du är delaktig i den tekniska handläggningen inom systemområdet grundflygplan. I detta ingår bland annat att skriva tekniska kravspecifikationer, tekniska order och verksamhetsåtaganden samt sköta tekniska utredningar och avvikelsehantering. I nära samarbete med projektledaren säkerställer du leveranser av materiel och tjänster i rätt tid och till rätt kvalitet till vår kund Försvarsmakten. Exempel på detta kan vara nyanskaffning av materiel och modifieringar för att möta kundens behov samt uppfylla tillämpbara regelverk och lagkrav. Allt med stort fokus på systemsäkerhet.

Tjänsten är placerad i Stockholm

Vi söker dig som

Du har en akademisk examen som civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot flygområdet, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Har du utbildning i konfigurationsledning, kravhantering och kravspecifikationsarbete är det meriterande.

För att lyckas i rollen har du kunskaper inom flygteknik och erfarenhet av att arbeta i projekt då arbetet bedrivs tvärfunktionellt med många olika kontaktytor och intressenter. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom systems engineering, konfigurationsledning och systemsäkerhet. Vidare är det även positivt om du tidigare erfarenhet av arbete med flygsystem, upphandlingar och anskaffningar, systemsäkerhetsanalyser samt verifiering och validering av komponenter eller system.

Som person är du strukturerad, du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar och trivs med att vara självgående. Du är också bra på att samarbeta med andra, då en del av dina arbetsuppgifter är att stötta projektledaren för att leverera tjänst till kund. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du förblir motiverad och arbetar till dess att projektet är avslutat eller resultat är uppnådda.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Verksamhetsområdet Flygmateriel består av ca 350 medarbetare och har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom flygområdet. Verksamhetsområdet deltar i forsknings- och teknikutvecklingsprojekt och kommer även att ansvara för befintliga statliga exportavtal inom flygområdet.

Flygmaterielsystem (FMS) 102 är den samlade benämningen på de Gulfstream G-IV och G550 som Försvarsmakten förfogar över. Systemet finns i tre utföranden: S 102B, TP 102C och TP 102D.

Försvarsmaktens två S 102B, som i grunden är modifierade Gulfstream G-IV, har som främsta uppgift att bedriva flygburen signalspaning åt Försvarets Radioanstalt, FRA.

För särskilt viktiga persontransporter använder Försvarsmakten två affärsjetplan av typen Gulfstream G-IV och Gulfstream G550. Dessa går under beteckningen TP 102C respektive TP 102D.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Carl Lindefeldt på telefon 08–782 4000.
Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Johanna Forsell på telefon 073 684 71 65.
Sista ansökningsdag är 2023-05-30 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör grundflygplan till flygmaterielsystem 102