FMV

Systemingenjör Avionik Helikopter 16

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde Flygförbandsmateriel (VerkO Flyg) har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik för i huvudsak Försvarsmaktens flygstridsförmåga. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.

Inom VerkO Flyg återfinns samtliga flyg- och helikoptersystem samt flygsäkerhetsmateriel. Avdelningen Helikopter ansvarar för utveckling, anskaffning och vidmakthållande av helikoptersystemen HKP14 (NH-90), HKP15 (A109 LUH), HKP16 (UH-60M Black Hawk) samt Flygbasmateriel.

Inom avdelningen Helikopter finns enheterna Helikopter 14 och Helikopter 15/16 i Stockholm samt enheten Helikopter/flygbasteknik i Linköping.

Arbetsuppgifter
Som Systemingenjör Avionik Hkp16 får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Du är en viktig del i projektteamet och kommer att arbeta med kravställning, utveckling/optimering samt driftsättning av avioniksystemet för flygmaterielsystem Helikopter 16 (HKP16).

Du ansvarar för att ta fram tekniska order, bland annat för fastställande av nya publikationer, underhållsföreskrifter och designförändringar. Du ansvarar även för att genomföra upphandlingar av materiel och tjänster inom ramen för LOU/LUFS tillsammans med inköpare. Du utgör ett stöd vid tekniska utredningar och är även delaktig vid avvikelsehanteringar och driftuppföljning.

Rollen innebär många kontaktytor både intern och externt med kommunikation på både svenska och engelska.

Du ingår i ett team på 12 medarbetare och har din placering i Linköping.
Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör inom för verksamheten relevant område eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har minst 1 års arbetslivserfarenhet efter akademisk examen och gärna med tidigare erfarenheter inom Avionik eller motsvarande område. Har du kunskaper från flygsystem ses det som ett stort plus.

Då arbetet innebär många kontaktytor både internt och externa är det viktigt att du kommunicerar obehindrat i både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling samt att du har kunskaper om LOU/LUFS. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenheter om FMV och Försvarsmaktens organisation, både när det gäller ansvarsområden och arbetssätt.

Dina personliga egenskaper är av stor betydelse och du som söker denna tjänst är van vid att samarbeta med personer på olika nivåer i och utanför organisationen. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan arbeta självständigt för att nå dina mål. Du är analytiskt lagd, är bra på att förmedla information tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt och du har ett lösningsorienterat fokus. För att lyckas i rollen behöver du även vara initiativtagande och driven.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad vid sektionen VerkO Flyg Hkp i Linköping.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid denna rekrytering samarbetar FMV med Randstad Engineering. Vid frågor ber vi dig kontakta Emma Forsman, rekryteringskonsult på 0702-438407 alt emma.forsman@randstad.se

Sista ansökningsdag är 2023-02-12

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 12 februari . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör Avionik Helikopter 16