FMV

Systemadministratör

Är du systemadministratör och har erfarenhet av att arbeta med drift och underhåll i avancerade IT-system? Är du strukturerad och har förmåga att samarbeta? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som systemadministratör hos oss kommer du att arbeta i ett team som i första hand installerar och konfigurerar stödsystem för JAS 39, men även andra system. En viktig del av arbetet är administration och underhåll av servrar, klienter och nätverksutrustning på provplatsen eller hos kund samt utvärdering av stödsystemen till JAS 39C/D och JAS 39E.

Du ansvarar för att vara med och bidra i framtagande och utvärdering av nya framtida stödsystem. Rollen innebär också arbete som operatör på stödsystemen du jobbar på under produktionsdrift. I det dagliga arbetet är du i nära kontakt förutom systemstödsteamet även med flygförare, provledare och tekniker för att bidra med din förmåga. Du säkerställer också att regelverk och rutiner och IT-säkerhet upprätthålls och följs.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du har relevant IT-utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och har arbetserfarenhet i nedan relevanta områden
.

Du har systemkunskap inom Windows server/klient operativsystem och Switchar/routrar. Du har arbetslivserfarenhet inom drift och underhåll i avancerade IT-system baserade på Windows.

Vi tror att du har en förståelse om eller tidigare arbetat med IT-säkerhet, ackrediteringar, SQL-databas och/eller system inom VMware. För att lyckas i rollen som systemadministratör behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver inneha B-körkort. 

Du arbetar bra med andra och har en förmåga att organisera och planera ditt arbete självständigt samtidigt som du snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du har förmågan att förhålla dig på ett sätt som är anpassat efter situationen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning. T&E Luft i Linköping verifierar och validerar förutom stridsflygplan även helikoptrar, obemannade flygande farkoster, UAV, radarspaningsflygplan, transportflygplan samt de stödsystem som tillhör flygsystemen, exempelvis sensorer, beväpning, räddningsutrustning, och motmedelsutrustning. T&E Luft har också en av världens modernaste dynamiska flygsimulatorer med prestanda och realistiska förhållanden som motsvararar moderna stridsflygplan för kvalificering och träning av piloter.

Som myndighet i försvarssektorn är FMVs uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Det innebär att vi under kommande år behöver växa i antal, bredda vår kompetens och utveckla nya arbetsprocesser. Tillsammans med oss kommer du att arbeta med ett flertal komplexa utmaningar under de kommande åren.

Klicka på länkarna för att se ett klipp och läsa mer om FMV T&E Test och evaluering (fmv.se)och omT&E Luft Linköping (fmv.se).

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

Vid frågor ber vi dig kontakta Joakim Smith Wennerberg på telefon +46 13 243 33 2. Vid frågor rörande rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Rekryterare Petronella Nyman: 
Petronella.nyman@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-06-07.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 22 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemadministratör