FMV

Senior projektledare marina plattformssystem

Är du projektledare eller har erfarenhet av att driva projekt? Är du engagerad och har förmåga att leda ett projektteam mot ett gemensamt mål? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
I rollen som projektledare kommer du planera, leda, utveckla och följa upp arbete som utförs i projektteam under kontrollerade former och med ett bestämt mål.  Du ansvarar för att milstolpar uppnås enligt tidplan, budget och med överenskommen kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att analysera, utvärdera och avrapportera utredningsförslag samt ge förslag till beslut. Du ansvarar också för kontakt med leverantörer och andra intressenter.

Vi söker dig som
Du har en civil- eller högskoleutbildning eller för området annan relevant utbildning.

För att trivas i rollen är det viktigt att du har erfarenhet av arbete i projektform. Har du erfarenhet av projektledning i fartygs- eller båtprojekt är det meriterande likaså om du tidigare har arbetat med projektplaneringsverktyg som MS Projekt eller motsvarande. Erfarenhet av tekniskt systemarbete, offentlig upphandling, förhandlingar och andra verksamhetsnära kompetensområden som t.ex. skeppsteknik, systemsäkerhetsarbete och ILS ser vi positivt på.

Att du har goda kunskaper i Officepaketet ser vi som en självklarhet och att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som medarbetare på FMV får du ta eget ansvar och arbetar till stor del i projekt tillsammans med dina kollegor. Därför söker vi dig som naturligt samarbetar och kommunicerar med andra, samt delar med dig av din kompetens. Du är engagerad i ditt arbete och tar initiativ och ansvar för dina uppgifter och driver dem framåt. Stöter du på problem har du förmåga att bryta ner och lösa dem.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för anskaffning av materielsystem till Försvarsmaktens verksamhet inom det marina området. FMV Marinmateriel stödjer dessutom Försvarsmakten med att vidmakthålla fartyg, båtar och materiel i bruk. Det FMV levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden.

Målet för verksamheten är att säkerställa en effektiv och ekonomisk optimering av hur materielen anskaffas och sammansätts till komplexa system som uppfyller högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet. Detta innebär ansvar för planering, produktionsledning, designledning, anskaffning, vidmakthållande och uppföljning inklusive produktion och tekniskt ansvar.

Tjänsten är placerad på avdelningen Amfibie, Stöd och Bas och du blir en del av enheten Plattformsystem som levererar fartyg och båtar till Försvarsmakten. Tjänstgöringsort är Stockholm.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander OFR/S Madeleine Lithander OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Gunnar Hansen på telefon 070-669 4743.
Sista ansökningsdag är 2023-06-06. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Senior projektledare marina plattformssystem