FMV

Senior controller vid Lednings-och ekonomistaben med myndighetsövergripande fokus

Är du en lösningsorienterad controller och har flerårig erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning på strategisk nivå? Är du bra på att analysera komplexa frågor och har förmåga att  pedagogiskt förklara innehållet för andra? Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas då våra anslag för anskaffning fördubblas inom en treårsperiod och personalstyrkan ökar för varje år.

Arbetsuppgifter

Som senior controller vid Lednings- och ekonomistaben arbetar du med att sammanhålla uppföljning och analys av FMV:s finansiella ställning samt rapportera konsoliderad information till olika nivåer inom organisationen Du arbetar på central nivå, leder arbetsgrupper och agerar rådgivare och stöd till chefer på olika nivåer. Vidare driver du utvecklingsarbete inom ramen för uppföljningsprocessen och hanterar löpande frågor och analyser avseende uppföljningen av myndighetens finansiella ställning. 

FMV har ett pågående utvecklingsarbete där vi ser över våra arbetssätt för hur vi styr och följer upp verksamheten. Syftet är att vi ska kunna arbeta effektivare för att bättre möta de ökade kraven från riksdag och regering. I rollen som senior controller kommer du att ha en central roll i utvecklingsarbetet för att förbättra processer och systemstöd för uppföljning av verksamhet.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning, uppföljning och analys samt rapportering av finansiell ställning på strategisk nivå i en större organisation. Du har högskoleutbildning i ekonomi eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig.

Du kan på ett pedagogiskt sätt vägleda i ekonomiska frågor samt att du har erfarenhet av att framgångsrikt leda grupper och/eller projektledning. Vidare har du erfarenhet av att arbeta i MS Office (Excel, Powerpoint m.m.) samt i ekonomi- och affärssystem. Du har även god kunskap om och förståelse för finansiella styrmodeller och deras effekter på olika nivåer i organisationen. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har kunskap om och förståelse för den statliga budgetprocessen. Det är en fördel om du har kunskap inom redovisning.

Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor inom ditt område. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du driven, initiativtagande och har lätt att lära dig nya saker. Du är analytisk, lösningsorienterad och har förmågan att se helhet men ändå kunna hantera detaljer. Du kan arbeta självständigt men har också god samarbetsförmåga. För att trivas är du van att arbeta med utvecklings frågor i en föränderlig miljö. Vi lägger särskild vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Lednings- och ekonomistaben ansvarar för verksamhetsövergripande styrning, planering, verksamhetsutveckling och uppföljning. Inom Lednings-och ekonomistaben finns avdelningen Myndighetsutveckling som ansvarar för bland annat övergripande verksamhetsutveckling samt uppföljning och analys av myndighetens samlade verksamhet.  

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Johanna Forsell på telefon 073 684 71 65.
Sista ansökningsdag är 2023-10-09

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 9 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 september

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Senior controller vid Lednings-och ekonomistaben med myndighetsövergripande fokus