FMV

Sektionschef Leverantörsreskontra

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver viktigare än någonsin. Vi befinner oss i en spännande tid med tillväxt där vi till enheten Redovisning söker en sektionschef för Leverantörsreskontra. Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

I rollen som chef för sektionen Leverantörsreskontra bidrar du till att FMV har en god intern styrning och kontroll inom området ekonomi och leverantörsfakturaflöde samt att lagar och förordningar följs. Du är ansvarig för att utarbeta interna ekonomiadministrativa regler och rutiner så att god redovisningssed upprätthålls. Vidare har du ansvar för leverantörsfaktura- och reseräkningsgranskning, viss löpande bokföring och avstämningar. Likaså ingår att upprätthålla verktyg för betalningsförmedling, att vara kravställare på och till viss del förvaltare av de digitala stödsystemen. Du är också processledare för hantering av leverantörsfaktura och ansvarig för delar inom beredskapsplanverket.

Som sektionschef har du verksamhets-, arbetsgivar- och ekonomiskt ansvar och du är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. I ansvaret ligger att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat. Du arbetar i enlighet med gällande regelverk och riktlinjer inom dina ansvarsområden och arbetar mot de mål som är uppsatta inom respektive område.

I rollen rapporterar du till Redovisningschef/Enhetschef Redovisning och ingår i dennes ledningsgrupp. Tillsammans med dina chefskollegor skapar du stabilitet och utvecklar verksamheten bland annat genom att utarbeta och införa gemensamma rutiner och arbetssätt, verka för en framåtriktad förändringskultur samt skapar långsiktiga förutsättningar och god arbetsmiljö.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm.

Vi söker dig som

Du har relevant akademisk utbildning eller relevant kompetens inom området förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Du har också erfarenhet av att arbetsleda team inom ekonomi. Chefserfarenhet, liksom att ha gått chefs- och ledarskapsutbildning är meriterande för tjänsten. Därtill har du erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning och flöden/processer inom leverantörsfakturahantering med goda redovisningstekniska kunskaper. Goda kunskaper i det statliga ekonomiadministrativa regelverket ser vi som positivt för tjänsten. Du som söker har erfarenhet av arbete med utveckling och förbättring av leverantörsfakturaflöden, liksom med effektivisering av attestflöden och leverantörsfakturahantering. Likaså har du erfarenhet av digitalisering av processer inom redovisning och leverantörsreskontra. Du är van användare av affärs- och/eller ekonomisystem och gärna UBW/AGRESSO. Du har erfarenhet av arbete i offentlig sektor och erfarenhet av ekonomiarbete vid FMV är meriterande.

För att lyckas i arbetet ser vi att du är bra på att samarbeta, samtidigt som du är självständig och drivande. Du är tydlig och pedagogisk samt bra på att prioritera, planera, delegera och följa upp. Du agerar prestigelöst och med integritet. Du är nyfiken och lär dig gärna mer om aktuella sakområden. Du visar omtanke om andra och ditt ledarskap präglas av engagemang och delaktighet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet genomför vi tester med stöd av extern leverantör.

Om oss

Enheten Redovisning är en av två enheter inom avdelningen Planering och ekonomi. Enheten består idag av 25 medarbetare och ansvarar för myndighetens redovisning, fakturering, leverantörsregister och betalningar samt löpande bokföring, och periodbokslut. Enheten är kontaktyta mot banker, Riksrevisionen och Ekonomistyrningsverket samt rapporterar bland annat till statsredovisningen. Enheten består av sektionerna Redovisning och Kundreskontra samt Leverantörsreskontra.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. Vid frågor ber vi dig kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström på 
therese.thunstrom@jeffersonwells.se alternativt 0730-62 33 72.

Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2024-06-13.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : För 2 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 maj

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Sektionschef Leverantörsreskontra