FMV

Säkerhetsskyddshandläggare med internationell inriktning

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig. FMV står just nu inför en otroligt stark utvecklingsresa där vi behöver fler engagerade medarbetare, vill du vara med på resan?

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsskyddshandläggare med internationell inriktning kommer du att företräda Sverige som nationell industrisäkerhetsmyndighet. I rollen ingår att stödja vissa internationella projekt i FMV inom försvarsmaterielområdet avseende industrisäkerhet och säkerhetsskydd. Du kommer att samordna arbete, frågeställningar och lägesbilder som rör Juridik och säkerhetsstabens ansvarsområde avseende Nato-verksamhet samt utforma och bereda underlag och hantera frågeställningar från Nato-kontoret i FMV.

I rollen ingår också att ge internt såväl som externt stöd i internationella säkerhetsskyddsfrågor inom industrisäkerhetsområdet samt genomföra utbildningar och ge råd inom området. Du kommer att stödja, delta och i förekommande fall företräda Sverige gällande etablering av ramverk för säkerhetsskydd inom ramen för Europeiska försvarsfonden (EDF – European Defence Fund). Att stödja Regeringskansliet (UD) som nationell säkerhetsmyndighet (NSA) inom ramen för myndighetens uppdrag som DSA och i förekommande fall medverka och företräda Sverige i multilaterala sammanhang avseende EU, ESA och Nato gällande informations- och industrisäkerhetsfrågor kommer också att ingå i rollen som säkerhetsskyddshandläggare. 

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens FMV bedömer som likvärdig. Du har även kunskap om svensk säkerhetsskyddslagstiftning. Har du en utbildning inom säkerhetsskydd med internationell inriktning är det meriterande. Du har några års arbetslivserfarenhet av att arbeta med nationella regelverk och riktlinjer inom säkerhetsskyddsområdet och du har deltagit i internationella samarbetsforum, vid förhandlingar eller liknande. Har du erfarenhet av att arbeta med bilateral eller multilateral samverkan inom säkerhetsskyddsområdet ser vi det som en fördel. För att kunna planera och genomföra utbildningar och delta i samverkan krävs god förmåga att kunna kommunicera väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du besitter även god kunskap i MS Office.

Vårt projektorienterade arbetssätt förutsätter att du arbetar bra tillsammans med andra. Du kommunicerar väl, har en god analytisk förmåga och en hög integritet. För oss är rätt person viktigt varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss
FMV Säkerhetsskyddsavdelning (FMV Säkerhetsskydd) är organisatoriskt placerad vid Juridik- och säkerhetsstaben. FMV Säkerhetsskydd kravställer, kontrollerar, utbildar och stödjer FMV inom området säkerhetsskydd. Målet med säkerhetsskyddsverksamheten är att uppnå en väl avvägd säkerhet och att skyddet upprätthålls för tillgångar, verksamheter och leveranser. För att uppnå detta mål består avdelningen av flera olikartade kompetensområden. Dessa kompetensområden är fysisk säkerhet, personalsäkerhet, informationssäkerhet, IT-/cybersäkerhet, signalskydd, kontroll, säkerhetsskyddsplanering, utbildning samt säkerhetsunderrättelseverksamhet och utredning av säkerhetsrelaterade incidenter. För de fall FMV avser att begära in anbud eller träffa avtal om upphandling där det förekommer uppgifter som med hänsyn till Sveriges säkerhet omfattas av sekretess, träffar FMV Säkerhetsskydd skriftligt säkerhetsskyddsavtal (SUA) med anbudsgivare eller leverantör om det säkerhetsskydd som behövs. FMV Säkerhetsskydd ansvarar vidare för att kontroll av säkerhetsskyddet genomförs hos dessa anbudsgivare och leverantörer.

FMV Säkerhetsskydd medverkar också då avtal träffas mellan Sverige och andra länder om säkerhetsskydd i internationella samarbeten om utveckling eller produktion av försvarsmateriel, samt agerar som verkställande industrisäkerhetsmyndighet (Designated Security Authority - DSA) i den fortsatta hanteringen av dessa avtal. FMV Säkerhetsskydd kravställer och tillhandahåller signalskydd inom FMV samt vid industriellt samarbete inom och utom Sverige, där det finns behov av skyddade kommunikationslösningar.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Johanna Forsell på telefon 073 684 71 65.
Sista ansökningsdag är 2023-04-11 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 11 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 mars

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Säkerhetsskyddshandläggare med internationell inriktning