FMV

Säkerhetsskyddshandläggare för ett starkare försvar

Är du en administratör med erfarenhet av att arbeta inom försvarsindustrin? Är du strukturerad och tar egna initiativ i ditt arbete? Vill du arbeta på en kvalificerad säkerhetsskyddsavdelning med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker. Just nu söker vi flera säkerhetsskyddshandläggare och du kan bli en av dem.

Arbetsuppgifter
Säkerhetsavdelningen växer och vi söker nu flera säkerhetsskyddshandläggare.
Hos oss blir du del av ett positivt och kunnigt team som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
I rollen kommer du antingen arbeta inom området Registerkontroll eller inom området Signalskydd.

Som säkerhetsskyddshandläggare inom området Registerkontroll kommer i första hand arbeta med handläggning och administration av ärenden. Du kommer även arbeta med utfärdande och återkoppling av registerkontroller gällande nya och befintliga medarbetare på FMV samt hantera inkommande information.  

Som säkerhetsskyddshandläggare inom Signalskydd kommer du främst arbeta med handläggning och administration av ärenden, men även med hantering av nycklar och materiel.

Som säkerhetsskyddshandläggare hos oss har du många kontaktytor, både inom och utanför FMV. I rollen kommer du även genomföra utbildningar inom ditt område tillsammans med dina kollegor och även arbeta med viss tillhörande administration.

Tillsammans med dina kollegor kommer du bidra till att utveckla enhetens processer och rutiner.

Övriga administrativa arbetsuppgifter kan förekomma vid behov, såsom handläggning och administration av ärenden inom Säkerhetsskyddsavtal (SUA) och/eller inom industrisäkerhetsmyndighet (DSA).

Tjänsten ställer krav på att arbetet utförs på plats samtliga arbetsdagar, men med planering kan visst arbete ske på distans.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
För att komma in bra i arbetet har du erfarenhet av administrativt arbete inom försvarsindustrin som vi bedömer som relevant.
Har du relevant erfarenhet av administration inom säkerhetsskyddsområdet är det önskvärt, men inget krav.

Erfarenhet av att ha arbetat med exempelvis SUA, fysisk säkerhet eller liknande som vi bedömer som relevant ser vi också som meriterande, likväl erfarenhet av dokumenthantering och diarieföring inom offentlig verksamhet.
Erfarenhet av myndighetssamverkan är ett plus, men inget krav.

Det är en fördel om du har en utbildning inom säkerhetsskydd som vi bedömer som relevant. Har du utbildning inom signalskydd som vi bedömer som relevant så är även det önskvärt.
För att vara framgångsrik i rollen har du god kunskap om hur du arbetar i administrativa stödverktyg.

Då du kommer planera och genomföra utbildningar krävs god förmåga att kommunicera i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Det är en fördel om du har kunskap om säkerhetsprövning, signalskydd eller säkerhetsskyddslagen.

Då du kommer hantera känslig information är det viktigt att du väger du samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du tar egna intiativ i ditt arbete och arbetar strukturerat där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Dina processer driver du framåt och du tar ansvar för din uppgift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Om oss
Säkerhetsskyddsavdelningen ställer krav, kontrollerar, utbildar och stödjer FMV inom området säkerhetsskydd. Målet med säkerhetsskyddsverksamheten är att uppnå en väl avvägd säkerhet och att skyddet upprätthålls för tillgångar, verksamheter och leveranser. Säkerhetsskyddshandläggarna arbetar brett inom hela säkerhetsskyddsområdet och inom flera projekt mot mål som rör säkerhetsskydd såväl inom FMV som gentemot de företag som FMV har säkerhetsskyddsavtal med.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel). #LI-Onsite #LI-CL1

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Joss Edquist på telefon 08-782 40 00.
Vid frågor om processen ber vi dig kontakta rekryterare Caroline Lyngen på telefon 08-782 40 00.
Sista ansökningsdag är 2024-05-20.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 20 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 april

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Säkerhetsskyddshandläggare för ett starkare försvar