FMV

Rådgivare Ledningssystemmateriel

Har du erfarenhet av att arbeta med planering, koordinering och upprättande av rapporter och beslutsunderlag? Är du intresserad av kompetensförsörjningsfrågor och gillar att samarbeta med andra? Vill du arbeta i en verksamhet med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som rådgivare på Ledningssystemmateriel stab (LedM stab) kommer du arbeta med bland annat samordning och koordinering av utredningsuppdrag och andra beredningar som tillfaller LedM stab, det kan även innefatta koordinering av förändrings- och utvecklingsarbete. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att sammanhålla verksamhetsområdet kompetensförsörjningsplan eller sammanställa underlag inför beslut. Tjänsten kommer att ha ett visst fokus på kompetensförsörjningsfrågor och ha ett nära samarbete med verksamhetsområdets ledningsgrupp och HR-partner. Det kan exempelvis innebära att hålla ihop interna nätverk för nyanställda på verksamhetsområdet. I arbetet ingår även uppdatering av styrande dokument, rutiner samt samverkan inom och utom FMV. 

Tjänsten är placerad i Stockholm

Vi söker dig som
Du har en akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av planering, koordinering och upprättande av rapporter och beslutsunderlag. Du har ett par års relevant yrkeserfarenhet för tjänstens innehåll där du bland annat arbetat med administration och informationshantering.

Har du erfarenhet av arbete i en stabsmiljö och arbetat med frågor som har ett brett spektrum, allt från strategiskt till operativt och från akuta till de med lång planeringshorisont, så ser vi det som meriterande.

Det är också en fördel om du har erfarenhet från offentlig verksamhet eller annan relevant myndighetsförvaltning.

Vi söker dig som är självgående och som tar ansvar för din uppgift, du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du är trygg och stabil när du driver ditt arbete framåt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till den situation som arbetet kräver. Du trivs med att samarbeta med andra och är bra på att relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Det är också viktigt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster till Försvarsmakten inom ledningssystemområdet, dvs IT-system som ska underlätta för den som ska leda och fatta beslut. Exempel kan vara mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem inom armé, marin, flyg och försvarsmaktsgemensamma förmågor. [

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer och pansarterrängbilar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Johan Andersson på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Lina Johansson på 
lina.johansson02@fmv.se. Sista ansökningsdag är 2024-06-05

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 5 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 maj

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Rådgivare Ledningssystemmateriel