FMV

Rådgivare inom internationellt materielsamarbete

Vill du arbeta i en koordinerande roll med internationella och nationella samarbeten? Är du nyfiken, brinner för utveckling samt har förmågan att utveckla goda relationer? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som rådgivare arbetar du med samordning och koordinering på myndighetsövergripande nivå inom något eller några av våra internationella samarbetsområden. I arbetet ingår att ta fram underlag för beslut och bereda ärenden kopplat till enhetens ansvarsområden, behandla förfrågningar och informera internt såväl som externt. Arbetet sker i nära samarbete med FMV:s verksamhetsområden, centrala staber och myndighetsledningen. Du utvecklar också ett stort kontaktnät med Regeringskansliet, andra försvarsmyndigheter och företag. Du och dina kollegor på enheten har egna ansvarsområden men hjälper varandra i det dagliga arbetet.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor inom Sverige och utomlands förekommer i tjänsten.

Vi söker dig som

Du har en relevant akademisk examen eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi tror att du har ett stort intresse för och har erfarenhet av att i någon form ha arbetat med internationella samarbeten eller EU-frågor, där du har utvecklat kontaktnät både nationellt och internationellt. Med fördel har du arbetat inom offentlig förvaltning och då främst inom det försvars-och säkerhetspolitiska området, såsom arbete vid FMV, Regeringskansliet eller annan försvarsmyndighet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av informationshantering och regelverk, t ex från EU eller Nato, samt administration. Du kommunicerar lika lätt på både engelska och svenska, i tal och skrift.

Som person är du stabil med hög integritet. Du samverkar gärna, är kommunikativ och lyhörd i ditt sätt, vilket gör att du tillsammans med andra når uppsatta tidsramar och gemensamma mål. Du är flexibel och anpassar dig lätt till ändrade omständigheter och kan på ett prestigelöst sätt växla mellan t ex administrativa uppgifter och uppgifter av mer strategisk karaktär.

Vi tror att din förmåga att skapa och underhålla relationer både nationellt och internationellt kommer att hjälpa dig att lyckas och trivas i rollen som rådgivare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Enheten Internationellt materielsamarbete är en av tre enheter inom avdelningen Strategisk materielledning. Enhetens uppdrag är att ansvara för FMV:s nationella koordineringskontor för den Europeiska försvarsfonden (EDF), The Permanent Structured Cooperation (PESCO) och det nordiska försvarssamarbetet NORDEFCO. Vidare ansvarar enheten för FMV’s Nato-koordinering och FMV:s samlade arbete med kvalitetssäkringsavtal mot Nato men också för att utveckla och förvalta internationella samarbetsavtal inom kvalitetsområdet. Omfattningen av enhetens ansvarsområde kommer att öka ytterligare under kommande år i takt med att Sveriges försvarssamarbeten utvecklas.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO-S [Elisabeth From], OFR/O [Lars Mörrby], OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson] och SEKO [Peter Andersson]. Alla nås på telefon 08-782 40 00(FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Anette Eriksson via 
anette.eriksson@adecco.se eller 073-684 71 16.
Sista ansökningsdag är 2023-09-25.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 september

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Rådgivare inom internationellt materielsamarbete