FMV

Provledare för markbaserade luftvärnssystem

Har du god teknisk kompetens och ett intresse för militära luftvärnssystem? Är du en person som arbetar bra med andra människor, tar ansvar för dina uppgifter och trivs med ett arbete som innebär resor? Vill du arbeta i kvalificerade projekt som syftar till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som provledare kommer du att medverka i det verifierings- och valideringsarbete som FMV bedriver tillsammans med bland annat Försvarsmakten och försvarsindustrin. I dina uppgifter ingår att planera verksamheten, leda genomförandet och dokumentera och avrapportera resultat. Du kommer även att genomföra leveranskontroll av leveranser till FMV, i huvudsak luftvärnssystem.

Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag. Du utgör ett tekniskt kompetensstöd till övriga delar av FMV. Vidare medverkar du vid vidmakthållande och utveckling av provplatsens kompetenser, metoder och provsystem.

Som provledare kommer du även att utföra löpande underhållsarbete på enhetens egna system. Arbetet kan innebära tunga lyft och arbete på och i olika plattformar/fordon och ställer därför stundtals krav på din fysik.

Tjänsten är placerad i Skövde men innefattas i stor uträckning av tjänsteresor, både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du är högskoleingenjör med teknisk inriktning eller teknisk officer/specialistofficer/anställd soldat med några års relevant yrkeserfarenhet alternativt har eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer som likvärdig. Tjänsten ställer krav på såväl goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, som B-körkort.

Vidare ser vi det som en fördel om du har erfarenhet av användning, underhåll eller provning av fordonsteknik, luftvärnssystem eller Försvarsmaktens ledningsstödsystem. Det är också en fördel om du tidigare har arbetat i projektform, med kravhantering och således har erfarenhet av att sätta dig in i tekniska problemlösningar. Har du god teknisk kunskap, god kännedom om systemarbete (Systems Engineering) och förståelse för hur olika tekniker samverkar i ett systemperspektiv är det meriterande. Önskvärt men inget krav är om du har erfarenhet av militära luftvärnssystem och kunskap om radarteknik eller radio- och antennteknik. Det gäller även C-körkort.

För att lyckas i rollen är det av vikt att du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar dina uppgifter på ett effektivt sätt för att hålla uppsatta tidsramar, tar initiativ och sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning.

På T&E Mark:s provplatser i Karlsborg och Skövde genomförs verifiering och validering (VoV) av markstridssystem, som till exempel fordonssystem, ammunition, vapensystem och skyddssystem. Verksamheternas främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet, där Karlsborgs verksamhet ansvarar för området vapen- och ammunition, medan verksamheten i Skövde ansvarar för militära fordons- och stridsfordonssystem.

Klicka på länkarna för att se ett klipp och läsa mer om FMV 
T&E Test och evaluering (fmv.se) Och T&E Mark Karlsborg och Skövde (fmv.se).

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren (ord), OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Martin Johansson på telefon 08-782 4000.
Vid frågor om processen vänligen kontakta rekryterare Ellinor Rosengren på ellinor.rosengren@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-06-02.

Välkommen med din ansökan.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Skövde . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Provledare för markbaserade luftvärnssystem