FMV

Projektledare till Hjulfordonsområdet

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig. FMV står just nu inför en otroligt stark utvecklingsresa där vi behöver fler engagerade medarbetare, vill du vara med på den resan?

Arbetsuppgifter

Som Projektledare inom Hjulfordon leder du och håller samman arbetet för dina projektmedlemmar från start till mål samt och rapporterar till enhetschefen. Du arbetar tillsammans med produktledare och andra projektledare. Befattningen innebär kontakter med leverantörer och myndigheter, där resor är en naturlig del av arbetet.

Du kommer planera, leda, utveckla och följa upp projekt inom Hjulfordonsområdet och även ansvara för projektets budget och ekonomiska uppföljning. Som projektledare kommer du också ansvara för att leveranser sker i rätt tid, till rätt kvalité inom projektet och hålla samman kontakter och samverkan med Försvarsmakten och leverantörer. Du kommer arbetsleda medarbetare samt vara informationsansvarig och ansvarar för projektets dokumentation.

Vi söker dig som

Du är utbildad Civil- eller högskoleingenjör eller har för området annan relevant utbildning.

Du har erfarenhet av att leda projekt med underlydande projektmedarbetare. Det kommer ges möjligheter till kompetensutvecklingen i rollen så även om du inte har jobbat specifikt som projektledare men har erfarenhet av att leda människor i projektform som exempelvis delprojektledare är du välkommen att söka. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig upphandling och förhandlingar. Vi tror att du har erfarenhet från tekniskt systemarbete eller materielanskaffning av militära system. Vi ser gärna att du har erfarenhet av fordonsanskaffning eller goda kunskaper inom Hjulfordonsområdet. Då du kommer delta i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten kräver rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du också god datorvana och då arbetet innebär resor kräver tjänsten B-körkort.

Som person leder och motiverar du andra och vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du har en god samarbetsförmåga. Du drivs av att jobba mot uppsatta mål och arbetar bra med komplexa frågor där du får analysera och lösa problem. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du har en ekonomisk medvetenhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Armémateriel utvecklar och levererar teknik, tjänster och materiel till Försvarsmaktens verksamhet inom framförallt Armén och Hemvärnet. Efter att materielen har levererats och börjat användas ute på förbanden stödjer FMV Försvarsmakten med tjänsten vidmakthåll. Det betyder att FMV ser till att materielen fungerar här och nu och att det finns en långsiktig plan som bidrar till att funktionen säkras även i framtiden. 

Produktområdet Hjulfordon omfattar bland annat lastbilar, terrängbilar, standardfordon, lätta och tunga släp, motorcyklar, snöskotrar samt terränghjulingar. 

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Östersund.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Caroline Viberg på telefon 08-782 4000.
Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Johanna Forsell 073 684 71 65
Sista ansökningsdag är 2023-02-06. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : För 3 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 20 januari

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare till Hjulfordonsområdet