FMV

Projektledare inom undervattensstridssystem

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Verksamhetsområde Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin.

Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, bas- och stödsystem och har verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Vi söker nu fler projektledare där tjänsterna är placerade på enheten för Dyk & Ubåtsräddning som tillhör avdelningen Undervattenstridssystem. Tjänstgöringsorten är Stockholm.

Arbetsuppgifter
Projektledare inom undervattensområdet leder projekt inom avdelningens produktionsområde i nära samarbete med andra delar av FMV, Försvarsmakten, andra försvarsmyndigheter samt industrin. Tjänsten innebär att planera, driva och följa upp projekt som omsätter Försvarsmaktens förmågebehov till realiserbara tekniska krav. Det omfattar projektplanering, tekniskt analysarbete, kravspecificering, ekonomisk uppföljning, upphandling och utvärdering. Som projektledare ansvarar du för projektet från uppstart till överlämning till Försvarsmakten. I arbetet ingår även omvärldsbevakning och att följa den tekniska utvecklingen inom ditt ansvarsområde. I tjänsten ingår resor såväl inom som utom Sverige.

Vi söker dig som
Du har högskoleutbildning alternativt erfarenhet inom ett eller flera tekniska områden som FMV finner relevant. Den tekniska kunskapen ska kunna omsättas till teknisk förståelse i undervattensdimensionen. Den specifika kunskapen som behövs för uppgiften får du av oss.

Du har en projektledarutbildning och har erfarenhet av projektledarrollen. Som person är du strukturerad, initiativtagande, har förmåga att leda, kommunicera och följa upp verksamheten inom projektet. Vidare ses förhandlingsvana samt samarbetsförmåga som viktiga då tjänsten innebär mycket samarbete med Försvarsmakten, andra försvarsmyndigheter samt industrin.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som projektledare på FMV får du ta eget ansvar i ett eller flera projekt. Därför söker vi dig som naturligt samarbetar och kommunicerar med andra, samt delar med dig av din kompetens. Du är engagerad i ditt arbete och tar initiativ och ansvar för dina uppgifter och driver arbetet framåt. Stöter du på problem har du förmåga att bryta ner och lösa dem.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Stefan Hållander, OFR/O Dick Gregersjö OFR/S Madeleine Lithander.  Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Johan Grönhaug på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Lina Johansson på 
lina.johansson02@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-02-22

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 22 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 26 januari

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom undervattensstridssystem