FMV

Projektledare inom Tele- och kommunikationsnät

Är du projektledare och har erfarenhet av att utveckla arbetssätt? Är du en ledare och har förmåga att organisera och skapa en struktur? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer att leda ett eller flera projekt från analys av kundbehov, anskaffning, driftsättning och vidmakthållande. Du kommer att ta ansvar för att omvandla kundens funktionella behov till tekniska och kommersiella krav inför anskaffning av system och systemintegration inom fastställda ekonomiska- tekniska- och tidsmässiga krav. Härutöver ska du som projektledare ansvara för att den slutliga leveransen får det utförandet kunden efterfrågar samt genomföra produktionsuppföljningar mot ansvarig chef. Som projektledare är du frontfiguren i projekten och är därför kontaktperson gentemot leverantör och kund.
Som projektledare kommer mycket av ditt fokus ligga på ekonomi och att följa upp leveransförmågan. Du kommer att ansvara för uppföljning och göra prognoser. 

Tjänsten är placerad i Arboga. Resor i tjänsten förekommer, både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du är utbildad högskole-/Civilingenjör samt utbildad projektledare eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har några års erfarenhet av att leda projekt med flera projektmedarbetare. Vi tror att du har erfarenhet och/eller kunskap inom telekom eller andra kommunikationslösningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att använda projektplaneringsverktyg som MS Project eller motsvarande. Vi tror att du kan ha nytta av din erfarenhet inom offentlig upphandling och/eller förhandlingar. Om du dessutom har erfarenhet av projektarbete inom FMV, Försvarsmakten eller försvarsindustrin är det ett plus.

Vi ser gärna att du har arbetat inom tekniskt systemarbete. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet, god förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska, om du dessutom har goda kunskaper i ett tredje språk är det ett plus. Du behöver inneha B-körkort.

FMVs projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att samarbeta och har en förmåga att leda och motivera andra för att nå ett gemensamt mål. Du behöver ha en förmåga att organisera och prioritera ditt arbete samtidigt som du har en ekonomisk medvetenhet. Du kan självständigt sätta igång aktiviteter för att komma vidare i arbetet.

Om oss
Enheten Telekom inom Verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar bland annat för produktion, leverans och vidmakthållande av kommunikationsnät för insatsflottiljerna inom Försvarsmakten. Komnät Luft indelas i transportabla system (Komnät Mobil) och fasta system (Komnät FAST).

Systemen ingående i Komnät Luft syftar till att ge olika förband kommunikationsstöd för telefoni, radio, datakommunikation samt medge att olika ledningsstödssystem att kunna kan samverka och kommunicera. De olika systemen bygger på samma moduluppbyggnad och grundprinciper. Inom projektet ingår även Ledningsutrustning Flygplanplats (LUF) samt MarkRa FV.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Mårten Lindgren på telefon 08-782 4000. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen hänvisar vi till rekryterare Petronella Nyman, 
Petronella.nyman@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-06-13.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 13 juni . Arbetsort : Arboga . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom Tele- och kommunikationsnät