FMV

Projektledare inom Ledningssystem

Är du projektledare och har erfarenhet av att arbeta i en teknisk miljö? Har du lätt för att samarbeta med andra och besitter en ekonomisk medvetenhet? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Vi söker flera projektledare och du kan vara en av dem.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Ledningssystem Mark kommer du att planera, leda och följa upp projektarbetet som ofta avser anskaffning av komplexa produkter och system. Det är din uppgift att tillse att projektet levererar enligt tidplan, inom budget och med överenskommen kvalitet. Vidare ansvarar du för projektekonomi, upphandlingar, kommunikation med intressenter samt kontakter med leverantörer.

Du kommer också att analysera, utvärdera och avrapportera projektets progress samt ge förslag till beslut. Vi söker dig som tillsammans med enhetens medarbetare och våra samarbetspartners vill förvalta, vidareutveckla och upphandla system och produkter som bidrar till att göra Sverige säkrare.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du är utbildad Civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller har för området annan relevant utbildning vi bedömer likvärdig. Du har en projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt.Du har något/några års erfarenhet av att leda projekt med projektmedarbetare och har erfarenhet av förhandlingar. Förstår och tillämpar affärsmässiga principer, fokuserar på kostnader och intäkter såväl som effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Vi tror att du som söker har kunskap och erfarenhet inom det tekniska området. Om du dessutom har erfarenhet av Systems Engineering (SE), Integrated Logistic Support (ILS) och/eller systematiskt kvalitetsarbete är det också meriterande. Om du tidigare använt dig av projektplaneringsverktyg som MS Project eller motsvarande eller har erfarenhet av offentliga upphandlingar så är även det meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team, skapar engagemang och delaktighet i din projektgrupp. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter. Vi ser även att du är van att arbeta med en ekonomisk medvetenhet. För oss är rätt person viktigt därför kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, nu viktigare än någonsin. Vi söker nu projektledare till avdelning Ledningssystem Mark.

Avdelningen Ledningssystem Mark är ansvarig för att hålla samman ledningssystemen inom Arméförbanden. Avdelningen består av tre enheter; Mark C3, Optronik samt Luftvärn och Logistik.

• Mark C3 ansvarar för ledningsstödsystem för armén, markstridsledningssystem, ledningsstödsystem för amfibie och taktisk markradio.
• Optroniksystem ansvarar för att leverera aktiva och passiva optroniska spaningssystem, sikten och marksensorsystem och medverkar vid forskning och teknikutveckling inom området.
• Luftvärn & Logistik levererar tjänster och materiel inom strömförsörjning, belysningsmateriel för fältbruk, ledningssystem för luftvärnet och ledningsstödssystem för internationella insatser samt mobila telekomsystem.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.
Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).#LI-Hybrid
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Lars Selander på telefon 08-782 55 18 eller Marit Mobedjina på telefon 08-7824813.
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell (annica.magnell@fmv.se)

Sista ansökningsdag är 2023-04-11

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 11 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 mars

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom Ledningssystem