FMV

Projektledare inom komplexa marina system

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Våra professionella medarbetare genomför och utvecklar verksamheten tillsammans med hela FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar: Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, bas- och stödsystem. En stor del av verksamheten utgår från Stockholm, men vi verkar även på andra orter exempelvis Karlskrona.

Enheten Fartygssystem under avdelningen Ytstridssystem driver materielprojekt kopplat till de olika typerna av korvett-klasserna Visby, Gävle och Patrullfartyg Stockholm samt minröjningsfartyg. Som projektledare kommer du vara med och bidra till en historisk tillväxt inom marinen. Genom din roll kommer du vara en del i att påverka den materiel och de system som kommer användas inom marinen kommande decennier.


Arbetsuppgifter

Som projektledare för Ytfartygssystem kommer du att leda och delta i projekt som omfattar allt från modifieringar och uppgraderingar av fartyg i syfte att förlänga den operationella livslängden till projekt som innefattar nybyggnation. Du leder projektens alla faser med planering, specificering, upphandling, verifiering och i ett senare skede även leverans av fartygen till Försvarsmakten. Arbetet genomförs i tätt samarbete med andra kollegor i projektgruppen, Försvarsmakten och valda underleverantörer för att lösa projektets uppgifter och för att leverera nytta till Försvarsmakten.

Arbetsuppgifterna är beroende av projektets uppgift och i vilken fas av livscykeln Ytfartygssystemet är. Det kan bland annat handla om att delta i kravarbete inför upphandling, utvärdera anbud och förhandla kontrakt samt följa upp och granska leveranser från våra leverantörer. Det kan också innebära att planera och genomföra tekniska utredningar samt att delta i utformning och dimensionering av underhållssystem så att materielen fungerar på ett kostnadseffektivt sätt. Vi arbetar med produkterna i hela dess livscykel från utveckling till avveckling.


Vi söker dig som

Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har minst tre års arbetslivserfarenhet av rollen som projektledare och att du självständigt driver dina arbetsuppgifter framåt. Det är meriterande om du tidigare drivit större komplexa projekt. Det är även meriterande om du har kunskap om fartyg samt erfarenhet av operativ drift och vidmakthållande av fartyg eller motsvarande komplexa tekniska system. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av att omsätta övergripande funktionella krav till tekniska krav.

För att nå framgång i rollen har du god kunskap om och förmåga att använda projektledningsverktyg och metoder såsom MS Project och tidigare jobbat med riskhantering i projekt. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av offentliga upphandlingar. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Tidigare erfarenhet från FMV, Försvarsmakten samt nyttjandet av Marinmateriel ser vi som meriterande.

Som person är du initiativtagande, kommunikativ och har förmågan att motivera dig själv och andra för att nå gemensamma mål. Du samarbetar bra med andra människor, är prestationsorienterad, strukturerad och du har en god förmåga att planera, leda, genomföra och följa upp projektaktiviteter. Du har även en mycket god förmåga att systematiskt arbeta med komplexa frågor samtidigt som du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes. Självklart har du B-körkort.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm eller Karlskrona, beroende på kandidatens hemort.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Erik Olsson, OFR/O Mattias Werner och OFR/S Ola Fransson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om rollen ber vi dig kontakta Olof Öhrström, Enhetschef YT Fartygssystem på telefon 08-782 4000. Vid frågor om processen ber vi dig kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2021-10-18.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 september

Kategorier : Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom komplexa marina system