FMV

Projektledare inom generell underhållsutrustning

Vill du se till att Försvarsmaktens soldater har rätt utrustning i rätt tid? Har du erfarenhet som projektledare och förmåga att leda och motivera en arbetsgrupp? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som projektledare arbetar du med att planera, anskaffa, leda och följa upp projekt inom området för generell underhållningsutrustning. Exempel på system som anskaffas är verktygsutrustning, luftmiljöutrustning samt funktions- och transportcontainrar. Detta innefattar bland annat verktygslådor, batteridrivna verktyg, klimataggregat och avfuktningsutrustning – helt enkelt utrustning som får Försvarsmaktens materiel att leva längre och bidrar till ett starkare försvar över tid.

Utöver att arbeta från planering till uppföljning med aktuellt projekt, kommer du även ansvara för att genomförande av uppdrag gentemot Försvarsmakten är i enlighet med avtalad omfattning, tid, kostnad, effekt och funktion. Du kommer att ha ett tätt samarbete med produktområdets produktledare, andra projektledare inom området och enhetens ingenjörer. Externt kommer du ha ett nära samarbete med Försvarsmakten och leverantörer.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Är utbildad civil – eller högskoleingenjör, officer (lägst OF2), har annan för området relevant utbildning eller enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har även en projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt som vi bedömer likvärdig.

För att lyckas i rollen ser vi att du har flerårig relevant och aktuell erfarenhet av att leda projekt med rapporterande projektmedarbetare. Du har även goda kunskaper inom projektledning och projektledningsverktyg.

Vidare ser vi att erfarenhet av att leda projekt med delprojektledare, offentlig upphandling, förhandling eller materielanskaffning är en fördel. Likaså om du tidigare arbetat med tekniskt systemarbete, teknisk kravställning och systemsäkerhet. Meriterande är även kunskap inom området generell underhållsutrustning samt dess tekniska lösningar, kunskaper om dess tillämpning och integration till omgivande system. Har du tidigare jobbat på FMV eller Försvarsmakten är det en fördel men inte ett krav.

Eftersom det sker mycket kontakt med Försvarsmakten och industrin är det en förutsättning att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Tjänsteresor in- och utrikes kan förekomma, varför körkort B är ett krav för tjänsten.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba tillsammans med andra i team. Du är även strukturerad och har en förmåga att leda och motivera andra. Vidare är du mål- och resultatorienterad, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Rätt person är viktigt för oss, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Logistik ansvarar för att i nära samarbete med Försvarsmakten upphandla materiel och tjänster för Försvarsmaktens förmåga inom bland annat logistikstöd, personlig utrustning och fältförplägnadssystem. Det vi levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson OFR/S Peter Boström OFR/O Henry Jooma och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Caroline Genfors på telefon 08-782 40 00. Vid frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta johanna.samuelson@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-06-03

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 3 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 maj

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare inom generell underhållsutrustning