FMV

Projektledare forsknings- & teknikutvecklingsfrågor inom Flygområdet

Är du en teknisk projektledare med några års erfarenhet som är intresserad av att arbeta inom forskning och teknikutveckling? Är du en strukturerad problemlösare som gillar samarbete och har tidigare erfarenhet av att leda andra? Vill du vara med och ta fram ny teknik för nästa generation av framtida stridsflygplan i syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Enheten Gemensamma funktioner söker nu tre teknikinriktade projektledare inom området forskning och teknikutveckling. Tjänsterna ställer krav på en kombination av djupt tekniskt kunnande inom aktuellt kompetensområde och samt projektledningserfarenhet. Du kommer ingå i expertgrupper inom ditt specifika kompetensområde samtidigt som du driver egna projekt för forskning och teknikutveckling inom ramen för ett arbetsområde.

De specifika arbetsområden som är aktuella är konceptutveckling, aerodynamik, flygmekanik, styrsystem samt framdrivning och energihantering.  Andra aktuella arbetsområden kan vara uppdragskritiska och flygsäkerhetskritiska system.

Som teknisk projektledare inom forskning och teknikutveckling kommer du, inom ramen för ett givet uppdrag, att planera, leda och utveckla samt följa upp det arbete som utförs. Du leder verksamhet mot ett bestämt mål och ser till att ansvara för att milstolpar uppnås enligt tidsplan, inom budget och att det motsvarar den överenskomna kvaliteten. Du ansvarar för given ekonomi och upphandlingar inom projektet och kan analysera, utvärdera och avrapportera samt ge förslag till beslut. Vidare utarbetar du projekthandlingar, upprätthåller och utvecklar de kontakter som krävs för att skapa förutsättningar för internationella samarbeten. Resor, både inrikes och utrikes, förekommer i arbetet.

Tjänsten är placerad i Stockholm

Vi söker dig som

Är utbildad civilingenjör eller har högre akademisk examen med inriktning mot flyg, rymd eller maskinteknik.  

Du har erfarenhet av att arbeta med frågeställningar inom utveckling och funktion för flyg och/eller rymdområdet samt erfarenhet av att arbeta med komplexa och strategiska frågeställningar på teknisk nivå. Du har även erfarenhet av att leda projekt samt medverkat i eller genomfört förhandlingar. Har du erfarenhet inom försvarsforskningsområdet ser vi det som meriterande.  

Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift samt goda kunskaper i Officepaketet. Har du kunskaper kring offentlig upphandling eller kunskaper om FMV och Försvarsmaktens organisation och arbetssätt ser vi det som meriterande.

Som person är du strukturerad och har lätt för att arbeta tillsammans med andra och du uppskattar även att knyta nya kontakter och har relationer både inom och utanför den egna verksamheten. Du har lätt för att se saker ur ett ekonomiskt perspektiv och uppskattar att analysera saker och lösa problem. Du är duktig på att samordna grupper men du kan också motivera och engagera medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Körkort B är ett krav för den här tjänsten.

Om oss 

Inom FMV:s verksamhetsområde Flyg- och Rymdmateriel avdelning Gemensamma flygmaterielsystem genomgår en mindre omorganisation under våren där verksamheten kommer renodlas samtidigt som den kommer byta namn till Flygteknik- och Rymdsystem. Dessa tjänster kommer placeras i enheten Teknikutveckling Flyg och Rymd.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Carina Wahllöf FMV på 08 782 4000

Vid frågor om rekryteringen ber vi dig kontakta Johanna Forsell via Adecco på telefonnummer 073 684 71 65

Sista ansökningsdag är 2024-05-27

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi undanbeder oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 27 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 april

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare forsknings- & teknikutvecklingsfrågor inom Flygområdet