FMV

Projektledare för utveckling av ledningsstödsystem

Är du projektledare och har erfarenhet av att arbeta i en teknisk miljö? Har du lätt för att samarbeta med andra och besitter en ekonomisk medvetenhet? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Vi söker flera projektledare och du kan vara en av dem.

På FMV pågår flera projekt för att modernisera den teknik som är till stöd för ledningen av Försvarsmaktens militära operationer. Stödet ska göra så att rätt beslut kan fattas på så kort tid som möjligt – och på så sätt ge stridande enheter ett övertag mot fienden.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på verksamhetsområde Ledningssystemmateriel kommer du att planera, leda och följa upp projektarbetet som ofta avser anskaffning av komplexa produkter och system. Det är din uppgift att tillse att projektet levererar enligt tidplan, inom budget och med överenskommen kvalitet. Vidare ansvarar du för projektekonomi, upphandlingar, kommunikation med intressenter samt kontakter med leverantörer. Vi söker dig som tillsammans med enhetens medarbetare och våra samarbetspartners vill förvalta, vidareutveckla och upphandla system och produkter som bidrar till att göra Sverige säkrare.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du är utbildad Civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller har för området annan relevant utbildning vi bedömer likvärdig. Du har en projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt. Du har något/några års erfarenhet av att leda projekt med projektmedarbetare och erfarenhet av förhandlingar. Förstår och tillämpar affärsmässiga principer, fokuserar på kostnader och intäkter såväl som effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi tror att du som söker har erfarenhet inom det tekniska området. Om du tidigare använt dig av projektplaneringsverktyg eller har erfarenhet av offentliga upphandlingar så är det meriterande i rollen.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team, skapar engagemang och delaktighet i din projektgrupp. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter. Vi ser även att du är van att arbeta med en ekonomisk medvetenhet. För oss är rätt person viktigt därför kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområde Ledningssystemmateriel söker nu projektledare till flera av sina avdelningar. Avdelningen Ledningssystem Mark är ansvarig för att hålla samman ledningssystemen inom Arméförbanden. Det kan innebära att man arbetar med projekt gällande markstridsledningssystem, taktisk markradio, marksensorsystem liksom ledningssystem för luftvärn. På avdelningen Ledningssystem Led är man ansvarig för anläggningar, strömförsörjning och att kommunikation snabbt fungerar vid tillfälliga eller långvariga stationeringar hos försvarsmakten. Det kan även innebära projekt gällande radar och telekrig, att se till att vi upptäcker fienden innan de upptäcker oss.

Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, nu viktigare än någonsin. Är det något som du vill vara delaktig i, sök redan idag!

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).#LI-Hybrid
Vid frågor kring tjänsterna eller rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-09-25.

Välkommen med din ansökan.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 september

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Projektledare för utveckling av ledningsstödsystem