FMV

NATO-kodifierare till Sveriges National Codification Bureau

Har du erfarenhet av att arbeta inom teknisk verksamhet och tycker Nato är ett intressant område? Är du mål och resultatorienterad och har förmåga att ta ansvar för dina uppgifter samt trivs att samarbeta med andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift är att systematiskt beskriva materiel enligt NATO:s regelverk efter Försvarsmaktens och NATO-länders behov. Inom ramen för detta hjälper du till att utarbeta, utveckla och upprätthålla styrande dokument, processer och metodik inom enhetens olika ansvarsområden. Du arbetar både självständigt med arbetsuppgifter och tillsammans med andra i olika projekt. Du kommer vara med och förändra förutsättningarna/stödet med avseende på omvärldsförändringar, lagkrav mm. I uppgifterna ingår att planera och genomföra uppgifter genom att delta i, och ibland också leda arbetsgrupper vilket kräver förmåga att strukturera eget och andras arbete. I befattningen representerar du enheten och FMV både internt och externt. Du deltar aktivt för att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt samt ansvara för att sprida kunskap till andra inom organisationen.

Tjänsten är placerad i Arboga.
Resor kan förekomma i tjänsten.

Vi söker dig som

Du har slutförd relevant 3-årig gymnasieutbildning. Du har aktuell och relevant erfarenhet av att jobba inom teknisk verksamhet. Vi tror att du har erfarenhet från att ha arbetat i olika IT-system och i Officepaketet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av administrativt logistikarbete. För att lyckas i rollen ska du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket både i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen som Nato-kodifierare hos oss behöver du tycka om att arbeta i grupp och ha lätt för att samarbeta med andra. Du tar ansvar, strukturerar upp och driver dina egna arbetsuppgifter för att komma framåt i dina processer. Du arbetar mot gemensamt uppsatta mål och fokuserar på resultat. Du är lugn, stabil och håller fokus på rätt saker även under perioder då det är mycket att göra.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Tjänsten är placerad på verksamhetsområdet Logistik (VerkO Log). Verksamhetsområdet ansvarar för, förvaltar och organiserar för att leverera produkter och tjänster inom logistikområdet. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra verksamhetsområden inom FMV, Försvarsmakten samt externa leverantörer. Verksamhetens mål är att stödja övriga FMV och Försvarsmakten inom logistikområdet i den omfattning och med de uppgifter som efterfrågas. Verksamhetsområdet Logistik ansvarar särskilt för att utveckla och förvalta arbetssätt, metoder och krav inom flera specialistområden där medarbetarna utgör en rådgivande expertresurs som vid behov kan stödja övriga FMV. Enheten Materieldata ansvarar för utarbetande och implementering av myndighetsgemensamma arbetssätt, metoder och krav inom följande områden; Grund- och Förvaltningsdata, Internationell spedition, NATO Codification System och Teknisk Information.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Ann Karlsson, OFR/S Ann Karlsson, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Maria Jansson. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta rekryterare Eva Tärnström. Båda nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2024-05-27.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 27 maj . Arbetsort : Arboga . Publicerat : 7 maj

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb NATO-kodifierare till Sveriges National Codification Bureau