FMV

Mätingenjör/Akustiker

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om T&E
Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Mark
Provplatsen i Karlsborg/Skövde har som sin främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet för markstridsförbandens behov. I Skövde, där denna tjänst är placerad, ansvarar för att leda och genomföra prov med militära fordons- och stridsfordonssystem. 

Film om T&E

Ditt arbete som Mätingenjör
Som mätingenjör/akustiker medverkar du i det verifierings och valideringsarbete som FMV bedriver tillsammans med annan genomförare, samt dokumenterar och avrapporterar resultat. Det kan handla om att utföra mätningar av buller och vibration samt fysikaliska storheter såsom hastighet, tryck, töjning, mm i skiftande miljöer, under fältförhållanden och i kontrollerade miljöer. Det kan också innebära att du är provledare vid genomförande av prov inriktade mot mätning av främst buller och vibration. 

I uppgifterna ingår att du förbereder mätsystem på FMV provobjekt, främst fordon och utför löpande underhållsarbete av enhetens mätsystem. Du arbetar med felskökning, reparation på mätsystemen samt olika förekommande arbeten på egna T&E och försvarsmaktens fordon, materiel och materielsystem. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag.

I din roll som mätingenjör kommer du att utgöra ett tekniskt kompetensstöd avseende buller och vibration till andra enheter och projekt inom FMV. Du kommer även medverka vid vidmakthållande och utveckling av provplatsens kompetenser, metoder och provsystem. 

Våra förväntningar på dig
Du är som lägst högskoleingenjör inom området akustik/data/elektronik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. 

Vi söker dig med god erfarenhet inom området alternativt är nyexaminerad högskoleingenjör med kunskap om genomförande och analys av buller och vibrationsmätningar, fysikaliska mätningar samt utvärderingsmetodik.

Det är meriterande om du har signalbehandlingskunskaper i MATLAB och HEAD ArtemiS samt kunskap och erfarenhet om Försvarsmaktens fordonssystem. 

Vi vill även att du kan hantera MS-Officepaket, främst Word/Excel och Powerpoint. För att klara dina uppgifter behöver du även en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Om du även har kunskaper i tyska är det meriterande. 

Det är viktigt att ha en god fysik, då jobbet kan innebära en del tunga lyft och arbete på och i stridsfordon. Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring på annan ort i tjänsten, såväl inrikes som utrikes. Det gör att vi ställer krav på B-körkort och har du även C-körkort är det en fördel. 

Som person är du självgående, prioriterar och lägger upp en plan för att leverera dina uppgifter i tid och med kvalitet. Du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett smidigt och lyhört sätt. Det är en självklarhet för dig att ta ansvar för dina arbetsuppgifter, att ta  initiativ och uppnå resultat i ditt arbete. Du har lätt att anpassa dig till förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.       

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i vår enhet.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Skövde.  
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Ronny Nordmark, OFR/S Per-Ola Stenberg, OFR/O Michael Krüger och och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta chef Roger Larsson på telefon 073-030 07 23.
Sista ansökningsdag är 2022-08-14 

Välkommen med din ansökan!
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 21 timmar sedan . Arbetsort : Skövde . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Mätingenjör/Akustiker