FMV

Kvalitetsingenjör till Verksamhetsområde Flyg

Är du intresserad av att arbeta med kvalitetsfrågor inom JAS 39 Gripen-systemet? Verkar det lockande att jobba i team tillsammans med kvalificerade och drivna kvinnor och män i komplexa miljöer med avancerad teknik som syftar till att stärka Försvarsmaktens operativa förmåga? Är du målinriktad och levererar resultat utan att göra avkall på kvalitetsnivån, samtidigt som du har stark personlig integritet och god förmåga att kommunicera och samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Avdelningen Flyg Systemledning ingår i Verksamhetsområde Flyg som ansvarar för hela det svenska militära tekniska flygområdet, vilket innefattar samtliga flygplan- och helikoptertyper, obemannade luftfarkoster och all kring- och markutrustning till dessa system. De tekniska systemen används främst av den svenska Försvarsmakten, men även flera utländska operatörer förekommer. Systemledningsavdelningen ansvarar för styrning, kravställning och uppföljning inom områdena kvalitet och design, samt tjänster för initial och fortsatt luftvärdighet inom hela detta område.


Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör inom Systemledningsavdelningen ingår du i ett team av kvalitetsingenjörer, där din roll är att sammanhålla kvalitetsledningsarbetet kopplat till JAS 39 Gripen-systemet.

I dina arbetsuppgifter ingår att följa upp kvalitetskrav på leverantörer och produkter. Vidare stödjer du Gripen-projektets kvalitetsarbete med bl.a. utarbetande av kvalitetsplan, insamling, registrering och bearbetning samt koordinering och medverkan i analys av uppkomna kvalitetsavvikelser.

Du kommer att genomföra granskningar, vilket bl.a. innebär att bedöma utformning av tekniska och kvalitetsrelaterade krav, leverantörers kvalitetsledningssystem samt utformning av olika kvalitetssäkrande dokument. Arbetet innebär även revisioner, såväl internt som hos leverantörer och partners, att delta i funktionsutvecklingsverksamhet inom kvalitetsområdet och att vara beredd att vid behov kunna delta i genomförande av utbildning, hålla kurser etc. Du kan även bli delaktig i s k Government Quality Assurance (GQA) arbete i samverkan med andra länder.

Det samlade huvudsyftet med rollen är i första hand att bidra till att säkerställa att de tekniska system och tjänster som levereras till FMV, och vidare till Försvarsmakten, uppfyller avtalade krav enligt specifikationer och kontrakt. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma för att stödja och avlasta organisationen. Detta kan innebära arbete med andra flygsystem än Gripen och arbetet kan komma att förändras över tiden.


Vi söker dig som

Du är högskole- eller civilingenjör med relevant inriktning, eller har annan eftergymnasial kompetens som FMV bedömer som likvärdig och du har även en relevant kvalitetsutbildning. Vidare är det en fördel om du även är utbildad inom flygteknik.

Du har gedigen erfarenhet av kvalitetsledningsarbete och du har även erfarenhet av att arbeta inom det flygtekniska området. Du bör även ha kunskap om relevanta kvalitetsstandarder, flygregelverk (EASA, RML, EMAR etc) och arbetssätt kopplade till flygmateriel, där Part 21-erfarenhet är meriterande. Om du har arbetat i komplexa organisationer ser vi det som en fördel.

Om du har arbetat inom försvarssektorn, flygindustrin, eller inom annan tung tillverkande industri är det meriterande, liksom erfarenhet av arbete med JAS 39 Gripen-systemet.

För att lyckas i ditt arbete behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är en kvalitetsmedveten, strukturerad teamspelare med gott omdöme. Du är självgående och tydlig i din kommunikation och ger inte upp i första taget. Du gillar att sätta upp mål som ni ser till att uppnå tillsammans inom teamet.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm men tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Laci Bonivart, Chef Flyg Systemledning på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2022-05-24.
Urval sker efter hand som ansökningar inkommer.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Kvalitetsingenjör till Verksamhetsområde Flyg