FMV

Kvalitetsingenjör för ett starkare försvar

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta med tekniska och kvalitetsrelaterade krav i en större organisation? Är du noggrann och gillar att driva ditt arbete självständigt, samtidigt som du trivs med att jobba i grupp? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
I rollen som kvalitetsingenjör på vår enhet metodstöd har du en viktig roll i att se till att leverera materiel till Försvarsmakten med rätt teknik, i rätt tid och till rätt kostnad. I samverkan med kvalitetschef kommer du sammanhålla och utveckla kvalitetsarbetet för att nå en effektiv och värdeskapande verksamhet. I din roll kommer du även arbeta med att följa upp och säkerställa att relevanta kvalitetskrav finns på leverantörer och produkter i upphandlingsfasen. Du kommer vara med och skapa samsyn mellan leverantör och kund om vad en leverans är och vad den ska innehålla, samt bedöma och granska utformning av tekniska och kvalitetsrelaterade krav. Utöver detta kommer du stödja projektledarnas kvalitetsarbete, samt koordinera och medverka i analys samt följa upp uppkomna kvalitetsavvikelser. Du kommer genomföra och delta vid kvalitetsrevisioner, och följa upp tillämpning och efterlevnad av styrande dokument och processer.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör, alternativt har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt som vi bedömer likvärdigt. Du har aktuell och flerårig erfarenhet av kvalitetsarbete inom exempelvis produkt- och/eller processutveckling av komplexa system och produkter, test och evaluering eller utveckling av verksamhetsledningssystem. Utöver detta har du kunskaper inom något eller några av följande områden; kvalitetsledningssystem, kvalitetssystem och avvikelsehantering. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, och har kunskap om ISO 9001.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av kravställning, systemdesign, verifiering och validering eller integration inför leverans av system. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektarbete, kvalitetsrevision, leveranskontroll och att driva förbättringsarbete. Har du dessutom kunskap om eller ISO 10005_2018 och STANAG 4107 är det en fördel.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på olika nivåer inom FMV såväl som med andra myndigheter och organisationer vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Du är en strukturerad person som tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du är noggrann och väl medveten om både mål och kvalitetsstandard. Du är en person som arbetar bra med komplexa frågor, och gillar att lösa komplicerade problem. För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för att utveckla, upphandla, och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, såsom mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

Enheten Metodstöd under Ledningsmateriel Systemledning har samlad kompetens inom områdena Integrerat logistikstöd (ILS), systemsäkerhet, informationssäkerhet och kvalitet. Enheten utgör kompetens- och resursstöd till hela LedM och dess verksamhet. Målet är att system produceras kostnadseffektivt, har väl definierade förutsättningar, tydlig kravbild, är säkra och användbara samt skapar efterfrågad operativ förmåga i sin slutliga kontext. Med våra medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten i nära samverkan med övriga FMV, Försvarsmakten samt industrin.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Nicklas Carlson på telefon 08-782 4000 (FMV Växel) eller rekryterare Ebba Ejnarsson på ebba.ejnarsson@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2024-05-24

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Kvalitetsingenjör för ett starkare försvar