FMV

Kravföreträdare informationssäkerhet

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av informationssystem, enheten ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV. Avdelningen IT Styrning ansvarar för att upprätthålla specialistkompetens inom ISD (Informationssäkerhetsdeklaration) som är en stödprocess för informationssäkerhetsfrågor som berör produkter FMV tar fram åt Försvarsmakten. Nu söker vi en kravföreträdare inom informationssäkerhetsområdet.

Arbetsuppgifter

Som kravföreträdare arbetar du tillsammans med metodföreträdare ISD och FMV:s materielanskaffningsprojekt för att tillsammans skapa förutsättningar för informationssäkerhet i produktion till Försvarsmakten. Du ansvarar för att säkerställa att externa krav (lagar och förordningar), standarder, överenskommelser och kundkrav tillämpas inom FMV produktion. Rollen innebär att du bevakar och anvisar vilka styrande lagar och avtal, standarder, förordningar, föreskrifter, etc. som är gällande samt bedöma tillämplighet av dessa regelverk inom produktionen. Du anmäler behov av utveckling av FMV designregler, instruktioner och vägledningar eller andra åtgärder för att uppfylla gällande regler, avtal och standarder. Du ansvarar även för att identifiera behov av och genomför interna verksamhetsrevisioner för att följa upp att krav samt regler, avtal och standarder efterlevs.

Vi söker dig som

Vi ser att du har en akademisk examen med datateknisk inriktning alternativt en för området annan relevant utbildning/kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har minst 5 års arbetserfarenhet av informationssäkerhet, inte äldre än 3 år. Du är certifierad inom CISSP (Certified Information Systems Security Professional) eller har motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt, vidare har du mycket stor arbetserfarenhet av att tolka informationssäkerhetskrav såsom t.ex. Försvarsmaktens Krav på IT-säkerhetsförmågor (KSF), eller motsvarande kravställning. Du har även mycket god kunskap om styrande regelverk för informationssäkerhet inom totalförsvaret eller motsvarande och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet som chef eller projektledare, vana av att hålla presentationer och har en god presentationsteknik. Vi ser gärna att du har god kunskap om säkerhetsskydd. Vidare är det en fördel om du har god kunskap om FMV:s arbetssätt och relevanta processer på Försvarsmakten (t.ex. IT-processen, ackrediteringsprocessen och FM Beslutsmodell Tekniska system (FM BM TS) samt teknisk domänkunskap inom FMV/Försvarsmakten (t.ex. IT-system, designregler, godkända komponenter och signalskydd). Har du tidigare arbetat inom design och/eller test av informationssystem ses det som meriterande. Vi tror att du är pedagogisk med en god förmåga gällande muntlig och skriftlig kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO), Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S), Lars Mörrby (OFR/O) och Peter Andersson (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Eva-Lena Olnils, chef IT Styrning på telefon 072-973 2783 eller rekryteringskonsult Marcus Berg på telefon 073-684 7097.

Sista ansökningsdag är 2022-12-04. 

Välkommen med din ansökan.

För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 4 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Kravföreträdare informationssäkerhet