FMV

Konstruktör inom hållfasthet

Vi är en härlig grupp inom konstruktion och utveckling som växer och behöver tillskott för att möta nya och spännande designuppdrag inom luftfart. Är du konstruktör med stort fokus på hållfasthet och har erfarenhet eller intresse av att arbeta inom försvarssektorn? Är du en person som arbetar bra med andra människor och är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
I rollen som hållfasthetskonstruktör ingår det att ta fram designunderlag för installationer i luftfartyg. Det ingår i rollen att ta ansvar för det stöd som övrig konstruktionsgrupp- och uppdrag behöver inom mekanisk- och installationshållfasthet.

Som hållfasthetskonstruktör kommer du ansvara för att stötta övrig konstruktionsgrupp i hållfasthetsanalys och bedömning mot aktuella krav genom beräkning och slutrapport. Du kommer definiera arbetet utifrån beställares uppdrag med fokus på hållfasthet, samt stödja planering och konstruktion så underlaget för installation är möjligt att bereda för inköp eller egentillverkning. I din roll ingår även att möta uppdragets krav med rätt kvalitet till bästa kostnad. Du har behörighet att signera egna ritningar genom ritningsgranskning eller konstruktionsgranska annan konstruktörs underlag. Dessutom upprättar du verifieringsrapporten gällande kravuppfyllnad av behovsspecifikation och luftvärdighetskrav samt agerar konstruktionsstöd med fokus på hållfasthet vid frågor externt och intern.

Tjänsten är placerad i Linköping.

Vi söker dig som
Du har en högskoleexamen inom mekanik, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt. Du har några års praktisk erfarenhet från konstruktion inom mekanisk hållfasthet. Du har erfarenhet av att ha arbetat i uppdrag med CAD verktyg (Solid Works eller likvärdigt) och Abacus eller likvärdig mjukvara. Du har dokumenterad kunskap i ritningslära samt god förmåga att utrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Därav kan du med lätthet förstå tekniska publikationer på de båda språken. Du har kunskapen som krävs för att få in rätt förutsättningar och input för att bygga beräkningsmodellen, och kan utvärdera samt ge rekommendationer för åtgärder efter analys. Du kan medverka på tjänsteresor såväl inrikes som utrikes och du har körkort B.

Det är meriterande med några års erfarenhet inom mekanisk konstruktion eller hållfasthetsanalyser för luftfartyg exempelvis inom EASA/SE-EMAR part21. Utöver detta tror vi att du har kunskap om designregler för konstruktioner till luftfartyg.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på olika nivåer inom FMV såväl som med andra myndigheter och organisationer vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, och tar ansvar för din uppgift. För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning. Vi arbetar för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar. T&E Luft verkar inom flygarenan. Vi arbetar med verifiering och validering av flygrelaterade produkter som bland annat stridsflygplan, helikoptrar, obemannade flygande farkoster samt de stödsystem som tillhör flygsystemen. Målet med vår verksamhet är att stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens samt leda verksamhet inom verifiering och validering. 

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). 
#LI-Onsite

Vid frågor ber vi dig kontakta Joakim Smith Wennerberg på telefon 073-447 4412.
Sista ansökningsdag är 2024-05-24

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 3 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Konstruktör inom hållfasthet