FMV

Juniora ingenjörer Markförbandens digitalisering

FMV anskaffar, upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och ammunition. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Vi söker juniora ingenjörer för ett spännande arbete med att digitalisera markförbanden i Försvarsmakten. Det är en av de största satsningarna i Försvarsmakten i modern tid och skall bidra till krigsförbandens uppdaterade och förbättrade ledningsförmåga.

Är du driven och vill göra skillnad, gillar teknik, uppskattar att samarbeta med andra och att ha många kontaktytor? Vi arbetar i programform med många tekniska delprojekt i nära samarbete med Försvarsmakten. Vi utvecklar, anskaffar och levererar samt jobbar med kontinuerliga förbättringar utifrån tillgänglig teknik. Systemledningsavdelningen inom FMV verksamhetsområde Armémateriel söker juniora ingenjörer till strategiska projekt.

Om oss
Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, nu viktigare än någonsin. Arméområdet består av fyra producerande avdelningar: Fordon, Vapen och skydd, Indirekt eld och luftvärn, Hjulfordon, CBRN och Hemvärn samt en stab och en systemledningsavdelning. Systemledningen leder och samordnar ett antal program.

Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata.

Arbetsuppgifter
För att kunna leverera den samlade markledningsförmågan, som Försvarsmakten efterfrågar, har FMV rollen att integrera ett flertal system från olika leverantörer och säkerställa funktion med övriga system i Försvarsmakten. Inom Armémateriel har det inrättats en programledning med stort fokus på ett strukturerat arbetssätt för att möjliggöra detta.

Som ingenjör inom Systemledning Armémateriel arbetar du tätt tillsammans med olika projektledare, designansvarig, chefsingenjörer och tekniska projektledare. Rollen innebär att du deltar i det fortlöpande systemarbetet som driver utvecklingen av systemet. Vi tillhandahåller kompetensutveckling så att du kan utvecklas mot mer komplexa uppgifter. Du kommer arbeta nära andra avdelningar inom FMV samt vår kund Försvarsmakten.

Vi bedriver vårt arbete i projektform vilket innebär att du blir en del av en projektgrupp som arbetar mot gemensamma mål. Du deltar i tekniska utredningar, projektarbete och dokumenterar samt följer upp givna inriktningar inom programmet. Du är med och säkerställer förmågan hos de tekniska system och tjänster som FMV ska leverera till Försvarsmakten.

Vi söker dig som
Vi söker dig som vill fördjupa och utveckla dig inom produkt- och systemutveckling, IT-säkerhet eller integrerat logistikstöd. Du kommer få delta i arbetet med att integrera och leverera ett ledningssystem i världsklass.

Du har civil- eller högskoleingenjörsutbildning, eller motsvarande akademisk examen eller kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer som likvärdig. Är du nyutexaminerad eller tar din examen inom kort är du också välkommen att söka.

Du har ett tekniskt intresse samt förståelse för teknik och vill gärna lära dig mer inom området. Vi ser positivt på om du har kunskap inom exempelvis digitala system, systemutformning, konfigurationsledning eller IT- och systemsäkerhet. Vidare är det meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av försvarsmakten.

Vi tror även att du har kunskaper inom projektarbete, projektledning eller metoder och metodik för att analysera tekniska system.

Du har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt, på både svenska och engelska samt goda kunskaper i officepaketet.

Vårt projektorienterade arbetssätt innebär att du trivs med att arbeta i projektform och i team samt har lätt för att samarbeta med andra. Du arbetar strukturerat och systematiskt och har en problemlösande analysförmåga. Vi värderar att du är självgående, initiativtagande, tydlig och kan driva dina egna frågor och arbetsuppgifter tills du når framgång. För oss är rätt person viktig så vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Resor inrikes och utrikes ingår i tjänsten. Körkort klass B är önskvärt.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och fysisk aktivitet. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar? Ansök och få chansen till ett utvecklande jobb hos en trygg arbetsgivare.

Sök via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Pierre Königsson, OFR/O Gunnar Östermark och OFR/S Leif Jansson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Mats Eriksson (C Armé SystL Proj) eller Magnus Ernfors (programledare) på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2023-06-08.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 26 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Juniora ingenjörer Markförbandens digitalisering