FMV

IT-Säkerhetsspecialist till FMV

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
FMV Säkerhetsskyddsavdelning kravställer, kontrollerar, utbildar och stödjer FMV inom området säkerhetsskydd. Målet med säkerhetsskyddsverksamheten är att uppnå ett adekvat säkerhetsskydd för samtliga FMVs skyddsvärda tillgångar. I begreppet säkerhetsskydd ingår fysisk säkerhet, personalsäkerhet, informationssäkerhet och signalskydd. Säkerhetsskyddsavdelningen avser nu att rekrytera en ny kollega till teamet i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som IT-Säkerhetsspecialist arbetar du med att granska ackreditering och kontroll av interna och externa informationssystem, både självständigt och tillsammans i grupp. Detta innebär i sin tur att samverka med interna och externa systemägare inom ramen för kontroll och ackreditering. Arbetsuppgifterna går även ut på att planera, genomföra och dokumentera gällande kontroller av externa avtalsparters IT-system. Vidare medverkar du vid framtagning av regelverk och riktlinjer inom säkerhetsskyddsområdet.

Du kommer även utbilda interna och externa mottagare i säkerhetsskyddsfrågor samt delta i incidentutredningar som berör informationssystem. I tjänsten innebär också att företräda FMV och samverka med andra myndigheter och företag.

Vi söker dig som
Du har en eftergymnasial utbildning inriktat mot informations-eller IT-säkerhet eller motsvarande kompetens som FMV bedömer som likvärdig. Vi ser att du har flerårig erfarenhet av att arbeta med komplexa informationssäkerhetsfrågor inriktat mot IT-säkerhet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom statlig verksamhet där du jobbat med granskning och kravställningsarbete samt tillhörande dokumentationsarbete och rapportförfattande. Din erfarenhet av att arbeta med tolkning och omsättning av Försvarsmaktens IT-säkerhetskrav (KFS) är meriterande. Vidare tror vi dina kunskaper om komplexa IT-kommunikations och IT-säkerhets arkitekturer, ackrediteringsmodeller samt statligt normgivning kommer hjälpa dig att lyckas i rollen som IT-Säkerhetsspecialist

Vi tror att du är en person som gillar struktur och som gillar att arbeta tillsammans med sina kollegor och kommunicerar på ett tydligt sätt. När situationer är stressade behåller du lugnet och fokuserar på rätt saker samt driver processer framåt. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Pär Landby på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Louise Svensson på louise.svensson@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-08-16. 
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-Säkerhetsspecialist till FMV