FMV

IT-Säkerhetsspecialist inom säkerhetsskydd

Vill du hjälpa oss att utveckla den svenska informationssäkerheten genom att stärka skyddet i informationssystem? Har du erfarenhet av att arbeta med komplexa IT-säkerhetsfrågor och tillämpa dessa i gransknings- och kontrollarbete? Är du en lagspelare med förmåga att få andra att förstå komplexa utmaningar? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Din roll som IT-Säkerhetsspecialist hos oss är att genomföra kontroller och ackrediteringar av interna och externa informationssystem med krav på säkerhetsfunktioner. Du arbetar både självständigt och i grupp med andra medarbetare för att stödja såväl interna som externa systemägare med att ta fram säkra system samt genom kontrollarbete säkerställa att säkerhetskrav uppfylls. I rollen medverkar du vid framtagning av regelverk och riktlinjer inom It-säkerhetsområdet specifikt och säkerhetskyddsområdet i stort samt utbildar interna och externa mottagare inom samma.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor förekommer inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Har en eftergymnasial utbildning inriktat mot informations- eller IT-säkerhet eller motsvarande kompetens som FMV bedömer som likvärdig. För att lyckas i roller ser vi att du har flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med komplexa informationssäkerhetsfrågor inriktat mot IT inom myndighet eller större organisation samt att tillämpa olika former av regelverk/standarder i informationssäkerhetsarbetet. Du har kunskap om lagstiftning inom tillämpliga områden för säkerhets- och säkerhetsskyddsområdet och erfarenhet av att tolka och tillämpa regelverk inom säkerhetskyddsområdet generellt och IT-säkerhetsområdet specifikt. För att kunna planera och genomföra ackrediteringar, kontroller och utbildningar inom det egna sakområdet krävs god förmåga att kunna kommunicera i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från granskning- och kravställningsarbete för ackreditering av IT-system samt tillhörande dokumentationsarbete och rapportförfattande. Vidare tror vi att kunskaper om komplexa IT-kommunikations och IT-säkerhetsarkitekturer, ackrediteringsmodeller samt statlig normgivning kommer hjälpa dig att lyckas i rollen som it-Säkerhetsspecialist hos oss. Vi ser det som meriterande om du har utbildat inom ditt egna, eller närbesläktat område tidigare.

Vårt projektorienterade arbetssätt förutsätter att du arbetar bra tillsammans med andra. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Du är en teamspelare, bra på att knyta an och underhålla relationer. Vi ser att struktur är en naturlig del i din arbetsroll, du organiserar och prioriterar ditt arbete på ett självgående sätt. Hos dig finns ett driv och initiativtagande om du ser att något kan förbättras. Du har ett stort intresse att underhålla och förmedla din kunskap samt bemöta dina kollegor på ett serviceinriktat sätt. För oss är rätt person viktigt varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Säkerhetsskyddsavdelningen ställer krav, kontrollerar, utbildar och stödjer FMV inom området säkerhetsskydd. Målet med säkerhetsskyddsverksamheten är att uppnå en väl avvägd säkerhet och att skyddet upprätthålls för tillgångar, verksamheter och leveranser. Säkerhetsskyddsavdelningen arbetar brett inom hela säkerhetsskyddsområdet och inom flera projekt mot mål som rör säkerhetsskydd såväl inom FMV som gentemot de företag som FMV har säkerhetsskyddsavtal med.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite #LI-AM2

Vid frågor om rollen ber vi dig kontakta Adam Snygg på telefon 08-782 40 00. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-04-15

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 15 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 mars

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-Säkerhetsspecialist inom säkerhetsskydd