FMV

IT-säkerhetssamordnare

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov - i fred, kris och krig.


Om T&E
Test och Evaluering (T&E) är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Vidsel
T&E:s provplats i Vidsel  har tillgång till Europas största provområde över land. Provområdet ligger i Lappland och omfattar ett avlyst, väl bevakat, lågfjällsområde på totalt 1650 km². Här finns mer än 60 års erfarenhet av verifiering och validering, VoV, av militära system. Provplatsen erbjuder Försvarsmakten samt externa kunder en möjlighet att utprova ny vapenmateriel, öva och verifiera förmåga.

Har du erfarenhet inom IT-säkerhet och en vana att arbeta i projekt? Arbetar du bra med komplexa frågor och har ett nytänkande som leder till resultat? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Som IT-säkerhetssamordnare kommer du att ha ansvar för att samordna arbetet inom IT och IT-säkerhet för de informationssystem som T&E provplats Vidsel använder i sin verksamhet samt säkerställa att de uppfyller gällande säkerhetskrav.

Tjänsten är organisatoriskt placerad vid ledningsstöd i Vidsel samt ingår i T&E IT-funktion som leds av T&E IT-koordinator. Tjänsten innebär ett nära samarbete både med personal inom teknisk enhet, lokal säkerhetsskyddsfunktion samt T&E IT-funktion. Vid behov kan även stöttning av övriga provplatser inom T&E förekomma, vilket kan innebära tjänsteresor.

Dina arbetsuppgifter 
I ditt arbete som IT-säkerhetssamordnare kommer du att samordna och arbeta med auktorisations- och ackrediteringsarbete, stöd och samordning av IT- och IT-säkerhetsfrågor, utforma lokala instruktioner inom IT-och IT-säkerhet och övrigt praktiskt IT- och IT-säkerhetsarbete. . 

Du kommer även vara kontaktperson för mjukvarulicenser, inköp, inventering, samordning och stöd i licensfrågor. I din roll ingår även att vara ett stöd vid inköp av IT-hårdvara och mjukvara samt stöd gällande IT- och IT-säkerhetsarkitektur.

I ditt ansvar ingår att säkerställa att IT- och IT-säkerhetsbestämmelser och rutiner upprätthålls och följs. 

Du kommer att vara lokal kontakt när det gäller ackrediteringar och andra IT-säkerhetsfrågor och stödja projektledare och provledare i IT-säkerhetsfrågor.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med IT-inriktning, till exempel civilingenjör i datateknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har en akademisk utbildning inom IT-säkerhet. 

Du har djupa kunskaper inom IT- och IT-säkerhetsarkitektur, systemlösningar samt vana vid att arbeta i projektform.

Vi vill att du har arbetslivserfarenhet inom IT och IT-säkerhet. Om du har erfarenhet av IT- och IT-säkerhetsarkitektur och systemlösningar är det meriterande. Vi ser det även som en fördel om du har erfarenhet av NIST Cyber Security Framework och ISO 27001.

Det är även meriterande med erfarenhet av ackreditering enligt Försvarsmaktens KSF (Krav på Säkerhetsfunktioner) samt FMV:s process för ISD (Informationssäkerhetsdeklaration).

Arbetet kräver att du arbetar bra med komplexa frågor och har en vana analyseraoch lösa komplicerade problem. Du är kreativ och finner nya angreppssätt på frågor och har ett nytänkande som leder till resultat. Arbetet kräver att du har en dokumenterad god samarbetsförmåga och är lyhörd och tillmötesgående i ditt förhållningssätt till andra.

Vi vill att du har en vilja och intresse av att hjälpa andra och tar initiativ för att leverera lösningar och nå resultat i ditt arbete. Du är noggrann och lägger stor vikt vid att leva upp till kvalitetskraven. Att planera och organisera ditt arbete är en självklarhet för dig, men du har även lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Tjänsteresor kan förekomma, så B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

På T&E provplats i Vidsel kan vi erbjuda möjligheter till friluftsliv med bland annat jakt och fiske i vårt provområde.

Tjänsten är placerad i Vidsel, så vi vill att du är bosatt inom rimligt dagpendlingsavstånd från Vidselbasen.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kjell Lundberg, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Annika Lindh på telefon 070-593 71 01.
Sista ansökningsdag är 2022-08-14. 

Välkommen med din ansökan.
 
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 augusti . Arbetsort : Vidsel . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Data & IT Inköp Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb IT-säkerhetssamordnare