FMV

Ingenjörer till Marin Amfibie, Stöd och Bas

Är du civil- eller högskoleingenjör, har arbetat med fartyg, har erfarenhet inom nybyggnation och av modifieringsarbete? Är du kvalitetsmedveten och har förmåga att samarbeta med andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som ingenjör jobbar du i projekt och stödjer projektledaren i tekniska frågor. Du kan vara delprojektledare inom ditt område. Du svarar för att från målsättningar ta fram krav som du sedan ställer, följer upp och verifierar mot leverantör. Vidare ansvarar du även för att processerna följs, du bidrar till kompetenshöjande åtgärder och medverkar aktivt till att utveckla arbetssättet.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Resor förekommer i Sverige och utomlands.

Vi söker dig som
Du som söker har en civil- eller högskoleingenjörsexamen eller motsvarande kompetens förvärvad. Du har några års erfarenhet av arbete inom ditt område.

Vi söker flera ingenjörer inom tre huvudområden. Det första är inom skeppsteknik och marina system, med kunskap inom fartygskonstruktion. Det andra är inom maskinteknik och framdrivningssystem. Det tredje är inom elkraft och elektroteknik.

Du har erfarenhet av projektarbete och om du har arbetet i rollen som teknisk projektledare är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att omsätta funktionella krav till tekniska krav. Meriterande är om du tidigare har arbetat med helhetsdesign, systemkonstruktion och/eller produktion av fartyg då tjänsten innebär den typen av arbete. Har du erfarenheter av kravhantering, verifiering/validering och arbete ombord på fartyg är det ett plus. 

Kunskap om klassificeringssällskapens standarder och regelkrav vid skeppsbyggnad är meriterande för tjänsten.

Vi ser framför oss att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Ett intresse för att följa teknikutvecklingen inom området är en självklarhet.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team och kräver god samarbetsförmåga. Som person är du noggrann och trivs med att arbeta mot uppsatta mål och kvalitetsstandarder. Du gillar att ta initiativ och har en problemlösande analysförmåga. Du arbetar gärna med komplexa frågeställningar och löser komplicerade problem. För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för anskaffning av materielsystem till Försvarsmakten inom det marina området. FMV Marinmateriel stödjer dessutom Försvarsmakten med att vidmakthålla fartyg, båtar och materiel i bruk. Det FMV levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden.

Målet för verksamheten är att säkerställa en effektiv och ekonomisk optimering av hur materielen anskaffas och sammansätts till komplexa system som uppfyller högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet.

Tjänsten är placerad på avdelningen Amfibie, Stöd och Bas och du blir en del av enheten Plattformsystem.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Gunnar Hansen Chef Plattformssystem på telefon 070-669 4743.
Sista ansökningsdag är 2024-05-20. 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 20 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 april

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer till Marin Amfibie, Stöd och Bas