FMV

Ingenjörer till Hjulfordon

Har du flerårig erfarenhet av att arbeta som ingenjör eller annat tekniskt arbete inom fordonsområdet? Vill du bidra med din erfarenhet och delta i spännande projekt inom fordonsområdet? Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? FMV befinner sig i en stark tillväxtperiod där vi behöver fler engagerade medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du samarbetar med andra ingenjörer och projektledare inom fordonsanskaffning och förser Försvarsmakten med den senaste tekniken genom att kravställa fordon utifrån målsättnings- och kravarbete. I arbetet sker framtagning av tekniska specifikationer samt uppgifter inom integrerat logistikstöd (ILS) så som handböcker, manualer och verktyg. Arbetet omfattar även samarbete med projektledare för vidmakthållande av materielsystem, vilket syftar till att upprätthålla materielens funktionalitet och status under användningsfas.

I rollen är du även delaktig i att följa upp industrins utveckling av systemen och granska leveranser till berörda delar inom Försvarsmakten. Som ingenjör har du en god förståelse för Försvarsmaktens behov och strävar efter att möjliggöra och optimera Försvarsmaktens höga krav på tillförlitlighet, driftsäkerhet samt optimal livslängdskostnad. Du är en viktig del i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt inom enheten.

Resor i tjänsten förekommer, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är placerad i Östersund.

Vi söker dig som

Är utbildad Högskole- eller Civilingenjör alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdigt. Du har minst tre års erfarenhet inom liknande område där du arbetat i projektform. Du har en god analytisk förmåga och är van att jobba både i team och självständigt.

Vidare tror vi att du kommer ha nytta av erfarenhet inom kravställning, upphandling och verifiering av teknisk materiel. Det är en fördel, men inget krav, att du har tidigare erfarenhet från Försvarsmakten och kunskap inom det militära fordonsystemområdet samt civila fordonsystem. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska, har god datorvana och B-körkort.

För att lyckas i rollen samarbetar du bra med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du dina arbetsuppgifter med effektivitet. Du gör korrekta avvägningar, kan analysera och väga samman komplex information för att komma till en slutsats. Du är uthållig och förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Armémateriel levererar teknik, tjänster och materiel till Försvarsmaktens verksamhet. Inom FMV är Arméområdet organiserat i producerande avdelningar inom områdena: fordon, vapen och skydd, indirekt eld och luftvärn, samt Hjulfordon, CBRN och hemvärn samt en stab och en systemledningsavdelning.

Enheten Hjulfordon är organiserad under avdelningen Hjulfordon, CBRN och hemvärn. Enheten anskaffar och stödjer i vidmakthållande huvuddelen av Försvarsmaktens hjulfordonssystem såsom lastbilar, terrängbilar, lätta och tunga släp, motorcyklar, snöskotrar samt terränghjulingar. Arbetet sker i huvudsak i projektform och du kommer organisatoriskt under enheten Hjulfordon tillhöra någon av sektionerna för lätta eller tunga hjulfordon.

Enheten har en jämn åldersfördelning och här arbetar både män och kvinnor.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar.

Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Gunnar Östermark och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Englund eller Jonas Silfver Wikstrand på telefon 08-782 40 00.
Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Johanna Forsell på telefon 073-684 71 65.
Sista ansökningsdag är 2024-05-20

Välkommen med din ansökan

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 20 maj . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 30 april

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer till Hjulfordon