FMV

Ingenjörer till Flygbassystem

”Det roligaste med att jobba på Flygbassystem är variationen av arbetsuppgifter och att man får planera sitt arbete själv. En arbetsdag kan vara från kontoret, hemifrån, ute på förbanden eller hos någon av våra leverantörer som finns både inrikes och utrikes.”

Om oss
FMV och enheten Flygbassystem söker nu två Systemingenjörer inom området Flygbasmateriel. Flygbassystem har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik inom bland annat Flygbas- och Drivmedelsmaterielområdet. Materielsystemet omfattar främst utveckling, anskaffning och vidmakthållande av den unika förbandsmateriel som krävs för att bedriva bastjänsten vid flygande förband för såväl flygplan som helikoptrar.

Arbetsuppgifter

Som Systemingenjör kommer du ansvara för flera underliggande delsystem som är en del av basplattan för Flygvapnets gemensamma materiel. Du kommer i rollen att stödja projektledaren med teknisk kompetens samt tillsammans med inköpare vara delaktig i upphandlingar.

Vidare kommer du att skriva tekniska kravspecifikationer och genomföra tekniska utredningar av materiel som är i drift inom flygbasområdet. Vi arbetar i team med produktledare, projektledare, ingenjörer och inköpare. Du kommer att arbeta både med små och stora uppdrag, lära känna en mängd olika branscher, samt knyta kontakter både i Sverige och utomlands.

Vi söker dig som
Du är utbildad högskoleingenjör (teknisk inriktning) eller har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Utbildning inom materielsystemets teknikområden eller fordonsteknisk utbildning är meriterande.

Vi tror att du är i början av dig karriär med några års erfarenhet av att jobba med kravställning av tekniska system. Vi ser gärna att du nyligen har erfarenhet av tekniskt projektarbete och offentlig upphandling. Färsk kunskap om FMV samt Försvarsmaktens organisation och arbetssätt är meriterande. Vidare har du erfarenhet av MS Office och du kan formulera dig tydligt både i tal och skrift, på svenska och engelska. B-körkort är ett krav då tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Som person är du självgående och initiativtagande i ditt arbetssätt samtidigt som du tycker om att samarbeta i teamet för att nå verksamhetens mål. Vidare arbetar du strukturerat och har en positiv attityd till det arbete samt arbetar i enlighet med fattade beslut.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Hos oss får du möjlighet att påverka det som verkligen är viktigt. Våra medarbetare är viktiga långsiktigt så vi eftersträvar en hållbar balans mellan utmanande arbetsuppgifter och tid för återhämtning samt fysiskt träning. Vi tror på ömsesidigt förtroende vilket innebär flexibla arbetstider och att delvis distansarbete är möjligt. FMV är en stabil arbetsgivare som erbjuder både trygghet och stora interna möjligheter inom organisationen.

Arbetsplatsen ligger centralt i Stockholm med goda kommunikationer och möjlighet till parkering.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). 

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Henrik Troedsson eller projektledare Alexandra Markovic, båda nås på 08-782 400 00 (FMV Växel). Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare, Louise Svensson på louise.svensson@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-08-26. 


Välkommen med din ansökan.
FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer till Flygbassystem