FMV

Ingenjörer som vill bidra inom det IT-tekniska området

Har du erfarenhet från det IT-tekniska arbetsområdet? Vill du lära dig mer om ledningsträning, vädertjänstsystem eller internationella ledningssystem? Är du en lagspelare med god samarbetsförmåga? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

FMV:s enhet Informationssystem växer och vi söker nu tre systemingenjörer till områdena Ledningsträning (LTS), Vädertjänstsystem (VTS) och Internationella ledningssystem (FMN).

I rollen som systemingenjör kommer du inom ditt område genomföra tekniskt analysarbete, planera och genomföra tekniska utredningar och utvecklingsuppdrag samt analysera, utvärdera och avrapportera utredningsförslag. Du kommer även ge förslag till beslut och få utforma tekniska lösningar samt följa den tekniska utvecklingen inom det egna området.

Du kommer bli en del av ett team med entusiastiska och duktiga kollegor som arbetar tätt tillsammans och som utbyter erfarenheter med varandra.

Resor inom Sverige ingår i tjänsten. Resor utomlands finns det möjlighet till om intresse finns.
Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Du är utbildad civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller har annan utbildning som vi bedömer som relevant eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig.

För att lyckas i tjänsten har du erfarenhet från det IT-tekniska arbetsområdet som vi bedömer som relevant, såsom integration av applikationer, produktion av tekniska dokument, konfigurationsledning eller kanske dataströmmar från sensorer. Du behöver ha kunskapen att skapa en systemförståelse på en sådan nivå som vi bedömer som relevant för att du ska kunna vara en bra kravställare mot våra leverantörer.

Tjänsten ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Dina kunskaper i engelska är goda i såväl tal som skrift.
Dina kunskaper i Office-paketet är goda.

Goda kunskaper inom det specifika teknikområdet för tjänsten (LTS, VTS eller FMN) är önskvärt, likaså goda kunskaper inom det specifika teknikområdets (LTS, VTS eller FMN) tekniska lösningar och operativa användning.

Vårt projektorienterade arbetssätt ställer krav på att du har lätt för att samarbeta med andra människor. Du är kvalitetsmedveten i ditt arbete och arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Ledningssystemmateriel ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, till exempel mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

Enheten Informationssystem är placerad på avdelningen Ledningssystem Gemensamt som består av tre enheter som ansvarar för materielområden som exempelvis Försvarets telenät, teledriftcentraler, informationssystem för olika informationssäkerhetsklasser, signalskyddmateriel till totalförsvaret och IT-säkerhetsprodukter.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel). #LI-Hybrid #LI-CL1

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Petter Winther telefon 08-782 40 00.
Vid frågor om processen ber vi dig kontakta rekryterare Caroline Lyngen på telefon 08-782 40 00.
Sista ansökningsdag är 2024-05-24.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer som vill bidra inom det IT-tekniska området