FMV

Ingenjörer inom frekvensförvaltning

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss

Välkommen till Försvarets materielverk! Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Som en del av enheten Spektral miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem är du en viktig person i att leverera av säkra produkter till totalförsvaret. Vi söker efter dig, som tillsammans med enhetens medarbetare och våra samarbetspartners, vill bidra till att göra Sverige och världen säkrare.

Enheten Spektral miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens bland annat inom teknikområdet Spektral miljö (EMC, elmiljö, röjande signaler (RÖS), telekonflikter och spektrumplanering) till Försvarsmakten.


Arbetsuppgifter

Som ingenjör inom frekvensförvaltning strävar du efter att undvika telekonflikter inom materiel som FMV levererar till Försvarsmakten, vilket innebär att du ansvarar för spektrumplanering och frekvensplanering när FMV gör inköp av materiel som emitterar. I rollen samverkar du tillsammans med Försvarsmakten för att bevaka så att Försvarsmaktens behov av frekvenser kan tillgodoses i förhållande till civila behov. Detta görs genom att ta fram remissvar och delta i möten med andra myndigheter och nationella organ (t.ex. PTS och MSB) samt internationella organ (t.ex. ETU och NATO). Rollen innebär även att du medverkar i nationella och internationella arbetsgrupper inom området.


Vi söker dig som

Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet och kunskap inom det vi på FMV definierar som teknikområdet Spektral miljö. Utifrån FMV:s definition innefattar teknikområdet EMC, RÖS d.v.s. röjande signaler, telekonflikter eller spektrumplanering. För att nå framgång i rollen har du även erfarenhet av teknisk dokumentation och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är civil- eller högskoleingenjör eller har annan för området relevant utbildning som vi bedömer likvärdig.

Det är positivt om du har erfarenhet av militära system. Det är även en fördel om du tidigare har arbetat med frekvensförvaltning och om du har erfarenhet från internationella samarbetsorgan, därför ser vi detta som meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av regelverk runt elmiljö, som till exempel TEMPEST. Erfarenhet av elektromagnetiska beräkningar (EMB) och radiokommunikation är också meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av systemarbete och kravhantering vid upphandling och en förståelse för myndighetsarbete. Om du i tidigare roller visat på affärsmässiga bedömningar är även det positivt.

För att nå framgång i rollen har du specialistkunskap inom Spektral miljö och är på så sätt en kunskapsresurs för andra. Som person är du trygg och stabil samtidigt som du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Det är även viktigt att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt. Vi ser även att du har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar där du väger samman komplex information samt visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Pernilla Holm, tf chef Spektral miljö och kommunikation på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig att kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-01-31.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 december

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer inom frekvensförvaltning