FMV

Ingenjörer för utveckling av ledningsstödsystem

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta i en teknisk miljö? Är du en person som gillar att lösa komplexa problem och har förmågan att strukturera ditt arbete? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Vi söker flera systemingenjörer och du kan vara en av dem.

På FMV pågår flera projekt för att modernisera den teknik som är till stöd för ledningen av Försvarsmaktens militära operationer. Stödet ska göra så att rätt beslut kan fattas på så kort tid som möjligt – och på så sätt ge stridande enheter ett övertag mot fienden.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemingenjör kommer du att delta i det tekniska systemarbetet samt bidra till utformning av det tekniska systemets kravbild. Du kommer att genomföra avvägningar mellan de olika teknikområdenas specifika önskemål och krav i syfte att optimera systemets utformning. Du är med och skapar förutsättningar så Försvarsmakten kan kommunicera i realtid vid ett skarpt läge.

Rollen som systemingenjör innebär arbetsuppgifter som att formulera tekniska krav vid upphandlingar, verifiera krav och systemlösningar. Utarbeta systemspecifikationer för systemdesign och övrigt specifikationsarbete exempelvis gränsytor mellan olika tekniska system.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Är utbildad civil– eller högskoleingenjör, har annan relevant utbildning (inom exempelvis radiosystemteknik ) eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet inom något/några av områdena; systems engineering, hållbara underhållslösningar, informationssäkerhet, konfigurationsledning, kravspecifikationsarbete eller systemsäkerhet. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi ser gärna att du tidigare arbetat i projektform och har erfarenhet av offentlig upphandling. Det är meriterande om du har erfarenhet i systemutformningsarbete, trådlös kommunikation, vågrörelselära eller antennteknik. Har du dessutom erfarenhet inom kommunikations-, ledningsstödssystem och/eller radar/sensorsystem liksom kunskaper i att tillämpa metoder och metodik för att analysera livscykelkostnader så är det också meriterande.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team, skapar engagemang och delaktighet i din projektgrupp. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Vi tror du är en uthållig person som vill se slutresultatet. För oss är rätt person viktigt därför kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Verksamhetsområde Ledningssystemmateriel söker nu systemingenjörer till flera av sina avdelningar. Avdelningen Ledningssystem Mark är ansvarig för att hålla samman ledningsstödsystemen inom Arméförbanden. Det kan innebära att man arbetar med projekt gällande markstridsledningssystem, taktisk markradio, marksensorsystem liksom ledningsstödsystem för luftvärn. På avdelningen Ledningssystem Led är man ansvarig för anläggningar, strömförsörjning och att kommunikation snabbt fungerar vid tillfälliga eller långvariga stationeringar hos Försvarsmakten. Det kan även innebära projekt gällande radar och telekrig, att se till att vi upptäcker fienden innan de upptäcker oss.

Vi befinner oss just nu i en spännande tid. Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, nu viktigare än någonsin. Är det något som du vill vara delaktig i, sök redan idag!

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Lars Carlsson och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).#LI-Hybrid

Vid frågor kring tjänsterna eller rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-09-25.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 14 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 september

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer för utveckling av ledningsstödsystem