FMV

Ingenjörer för att bygga framtidens ledningsstödsystem

Vill du arbeta med utvecklingen av kommunikations- och ledningsstödssystem eller marksensorsystem och optroniska spaningssystem för Armén? Inspireras du av tekniskt komplexa och föränderliga projekt och trivs med att arbeta tillsammans med andra i team? Då kan du vara den vi söker.

Enheterna Mark C3 (Command, Control and Communications) och Optronik på Ledningssystemmateriel söker just nu fler ingenjörer. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som ingenjör på enheterna Mark C3 och Optronik deltar du i det tekniska systemarbetet genom att löpande tolka och formulera Försvarsmaktens behov av ökad eller utvecklad förmåga, till tekniska krav. Arbetet sker nära projektledare och andra kollegor på FMV och du kommer att stödja i allt från analys av kundbehov, kravställning, genomförande, överlämning och vidmakthållande (underhåll och förvaltning) i ett eller flera projekt, för att säkerställa att leveransen till Försvarsmakten sker i tid och till rätt kvalitet.

Som ingenjör är du en betydelsefull medarbetare i både uppföljning och styrning av industrins arbete, hantering av driftärenden när Försvarsmakten behöver stöd och att följa den tekniska utvecklingen inom det tekniska området.

Tjänsterna är placerade i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning, alternativt motsvarande relevant utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vidare har du erfarenhet av arbete i projektform och erfarenhet från arbete som innebär att du haft kontakt med leverantörer och kunder.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med relevanta ledningsstödsystem, informationssystem och/eller kommunikationssystem, eller marksensorsystem och optroniska spaningssystem. Har du erfarenhet av arbete med ovanstående system inom Försvarsmakten är det en fördel. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en relevant teknisk roll i Försvarsmakten.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team, du skapar engagemang och delaktighet i din projektgrupp. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du arbetar strukturerat, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Ledningssystemmateriel ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, till exempel mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

Mark C3 jobbar med att digitalisera armén och hanterar bl.a. ledningsstödsystem för armén och amfibie, markstridsledningssystem samt taktisk markradio.

Optronik jobbar med sensorsystem för övervakning och spaningsmateriel för mörkerstrid bl a kamerautrustning och vapenmonterade sikt och riktmedel. Enheten är även ansvaring för forskning och teknikutveckling t.ex Autonomi och AI.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Kari Lehto, OFR/O Arne Molander och OFR/S Pia Edström. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsterna ber vi dig kontakta rekryterande chef Marit Mobedjina, 070-982 48 13 (Mark C3) eller Lars Selander, 070-533 51 03 (Optronik). Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Petersson på 
Anna.Petersson@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-04-17.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 17 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 april

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjörer för att bygga framtidens ledningsstödsystem