FMV

Ingenjör till Marinmateriel inom ILS

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från Stridsbåtar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, arbetsfartyg och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Brinner du för projektledning, underhållsberedning, driftsäkerhet, teknikinformation eller utbildningsplanering?

Om oss
Vi befinner oss just nu i en händelserik tid där du som ILS-ingenjör inom Marin kommer bidra till att optimera och säkerställa Försvarsmaktens förmågor. Vid ett eventuellt medlemskap i Nato öppnas nya möjligheter och vi söker dig som vill vara med på den tillväxtresan. Verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som används av Försvarsmakten. Vi bedriver vår verksamhet i Stockholm, Karlskrona och Malmö.

Som Ingenjör Marinmateriel inom ILS jobbar du inom någon av rollerna

Delprojektledare
Som delprojektledare utgör du ett stöd till projekten och är delaktig som ansvarig inom ILS-området genom att planera, leda och följa upp progress, kravuppfyllnad och leveranser. Du håller samman, leder och stöttar övriga ILS medarbetare inom till exempel underhållsberedning, driftsäkerhet teknikinformation och utbildningsplanering. Du leder tillsammans med övriga ILS-ingenjörer framtagande av krav i ILS-specifikationer och upphandlingsunderlag till slutlig leverans. Du stödjer projektledaren med planering av resursbehov över tid för genomförandet av ILS-arbetet.

Underhållsberedare
Som underhållsberedare ansvarar du för granskning och uppföljning av våra leverantörers ILS-leveranser av underhållsberedningar. Du planerar ILS-arbetet med underhålsberedning tillsammans med bland andra delprojektledare, driftsäkerhetsingenjör och produktdatasamordnare. Du ansvarar t ex för att rätt underhållsförutsättningar levereras och att underhållsmässighet och underhållssäkerhet erhålls i förhållande till de krav som är ställda.

Driftsäkerhetsingenjör
Som driftsäkerhetsingenjör ansvarar du för granskning och uppföljning av våra leverantörers leveranser av driftsäkra produkter. Du planerar arbetet med driftsäkerhet tillsammans med delprojektledare, underhållsberedare och systemsäkerhetsingenjörer. Du ansvarar för granskning av våra leverantörers driftsäkerhets- och LCC-analyser så att funktionssäkra och kostnadseffektiva produkter erhålls i förhållande till ställda krav.

Teknikinformatör
Som teknikinformatör ansvarar du för granskning och uppföljning av våra leverantörers leveranser av dokumentation och övrig teknisk information. Du planerar arbetet med den tekniska informationen tillsammans med delprojektledare, underhållsberedare, produktdatasamordnare och systemsäkerhetsingenjörer. Du ansvarar för granskning av våra leverantörers dokumentation så att korrekt dokumentation erhålls i förhållande till ställda krav, och att rätt teknisk information levereras till Försvarsmaktens drift- och uppföljningssystem.

Utbildningsingenjör
Som utbildningsingenjör ansvarar du för granskning och uppföljning av våra leverantörers leveranser och genomförande av tekniska utbildningar kopplade till levererade system. Du planerar arbetet med utbildningar tillsammans med delprojektledare, underhållsberedare, teknikinformatörer och systemsäkerhetsingenjörer. Du ansvarar för granskning av våra leverantörers utbildningsplanering och genomförande så att relevant utbildning med rätt förutsättningar erhålls i förhållande till ställda krav.

Vi söker dig som
Är utbildad civil- eller högskoleingenjör, har annan för området relevant utbildning eller enligt vår bedömning motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har i respektive roll, stor kunskap och erfarenhet av projektledning, underhållsberedning, driftsäkerhet, teknikinformation eller utbildningsplanering. Vidare har du kunskap och erfarenhet av teknisk systemutformning och kravställning, du har kunskap och erfarenhet av att arbeta i olika projekt och är van att leda och sammanhålla utredningar, rapportskrivande och analyser.

Erfarenhet av drift- och uppföljningssystem inom Försvarsmakten är meriterande. Det är också meriterande om du har kunskap om Marina system.

Du är självgående och initiativtagande, samtidigt som du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du är tydlig och har gott omdöme, har en problemlösande analysförmåga och är strukturerad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Körkort klass B är meriterande.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv med hög flexibilitet. Vi har ett brett utbud av utbildningar och kompetensutveckling.

Resor inom och utom landet förekommer.
Tjänsterna kommer att vara placerade i Stockholm eller Karlskrona.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Erik Olsson , OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SECO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Renström eller Helen Salomonsson på telefon 08-782 40 00.
Sista ansökningsdag är 2023-06-05.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 5 juni . Arbetsort : Karlskrona, Stockholm . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör till Marinmateriel inom ILS