FMV

Ingenjör sökes till Produktdata

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Vi på verksamhetsområdet Logistik (VerkO Log) ansvarar för och organiserar verksamhet för att leverera produkter och tjänster inom logistikområdet. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra verksamhetsområden inom FMV, Försvarsmakten samt externa leverantörer, där vi är en rådgivande expertresurs. Denna tjänst är placerad på enheten Materieldatastöd som ansvarar för utarbetande och implementering av myndighetsgemensamma arbetssätt, metoder och krav inom teknisk information och produktdata.

Arbetsuppgifter
Som ingenjör inom grund och förvaltningsdata har du som mål att tillsammans med övriga medarbetare driva utveckling inom enhetens områden och genomföra tilldelade uppgifter. Det kan bland annat innebära att genomföra verksamhet och vidmakthållande som metodstöd samt bedriva en effektiv logistikverksamhet och underhåll av Försvarsmaktens materiel.

I uppgifterna ingår att planera och genomföra uppgifter genom att delta i, och ibland också leda arbetet för att utarbeta, vidmakthålla och utveckla styrande dokument, processer och metodik inom enhetens ansvarsområden vilka till stor del spänner över materielens hela livscykel. Du kommer att arbeta som metodstöd till FM, FMV samt övrig svensk industri inom enhetens ansvarsområden och vid behov även stödja expertresurs. Du kommer även att arbeta med anpassning till omvärldsförändringar, krav-ställa och prioritera verksamhetens behov samt säkerställa lagar och förordningar. Du kommer även att leda arbetet för att utveckla och förbättra arbetsmetoder och arbetssätt samt ansvara för att sprida kunskapen vidare till andra medarbetare inom organisationen.

Du arbetar tillsammans med andra i olika projekt där du tillsammans med övriga projektmedlemmar verkar för att nå enhetens mål. Att delta och ibland också leda arbetsgrupper och konsulter ingår samt att leda och delta i upphandlingar tex avseende framtagning av tekniska kravspecifikationer som underlag för anskaffning, utvärdering av anbud, uppföljning av leveranser och produktion i samband med beställning mot leverantör.
 
Vi söker dig som

Du har en slutförd gymnasieexamen samt en akademisk examen, gärna som ingenjör, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer som likvärdig.

För denna tjänst krävs erfarenhet av självständigt arbete där du fått ta egna initiativ och det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med kundservice. Vi tror att du har erfarenhet av arbete med teknisk information, dokumentation och standarder, och du bör ha erfarenhet av att leda och delta i utredningar, rapportskrivning och analyser. Om du har erfarenhet av offentlig upphandling är det ett plus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsutvecklingsarbete, samt planering och styrning av arbetsgrupper.

Du har god datorvana samt är mycket duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Goda kunskaper inom Sharepoint och Teamcenter kommer väl till användning.

För att trivas och lyckas i arbetet hos oss behöver du tycka om att arbeta i grupp och ha lätt för att samarbeta. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, och du trivs med att arbeta självständigt och ta egna initiativ för att lösa en uppgift. Vidare är du självgående, har en god känsla för service samt tycker om att komma med nya idéer och förslag på förbättringar som leder till resultat.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Resor förekommer i tjänsten.
Tjänsten är placerad i Arboga.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson (ord), Eddie Isaksson, OFR/S Peter Boström (ord), Yvonne Wandlandh, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Emma Löfling på telefon 070 182 40 10.
Har du frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Johanna Forsell på 073 684 71 65.
Sista ansökningsdag är 2022-12-05

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 23 timmar . Arbetsort : Arboga . Publicerat : 14 november

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör sökes till Produktdata