FMV

Ingenjör - Söker du en explosiv vardag?

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Har du ett brinnande tekniskt intresse och lockas av att arbeta med en blandning av den senaste tekniken och mer beprövad teknik? Vill du vara med och ta fram det senaste inom spräng och tändmedel, landminor samt ammunitions och minröjningsutrustning?


Om oss

På Armémateriel bedriver vi samhällsviktig verksamhet. Armémateriels huvuduppgift är att bidra till att armén och hemvärnet blir större, starkare och modernare – vår verksamhet har direkt påverkan på Sveriges säkerhet. Hela försvarssektorn står inför en historisk tillväxt de kommande åren och en betydande del avser armén och hemvärnet där en satsning på 200 % genomförs de kommande fem åren. Armémateriel kommer fortsätta att växa i takt med den utvecklingen.


Arbetsuppgifter

FMVs huvuduppgift är att i nära samarbete med Försvarsmakten tillhandahålla försvarsmateriel, det vill säga se till att Försvarsmakten har den materiel och utrustning de behöver och att den fungerar när och där den behövs.

Som systemingenjör på Fältarbetsenheten kommer du främst att arbeta med spräng och tändmedel, landminor samt ammunitions och minröjningsmateriel. Din huvuduppgift är att utgöra den tekniska kompetensen i projekten och ansvara för bland annat tekniska kravspecifikationer och systemkonfiguration med mera. Arbetet bedrivs i nära kontakt med svensk och utländsk industri samt andra verksamhetsområden inom FMV.

Du kommer att delta både i anskaffningsprojekt och i vidmakthållande av materielen, det vill säga arbeta med produkter och system över hela livscykeln. Där ingår det bland annat att analysera Försvarsmaktens behov och utveckla dem till tekniska specifikationer samt se till att befintlig materiel är uppgraderad för att möta kraven. Vidare kommer du att föra dialog med industrin och ansvara för att kontrollera att leveranser från industrin uppfyller ställda krav.


Vi söker dig som

Har ett brinnande intresse för tekniska detaljer och självständigt kan söka upp och sätta dig in i såväl ny som beprövad teknik. Du kan skifta fokus från tekniska detaljer till systemuppbyggnad.

Du är utbildad högskoleingenjör inom relevant område eller har tillgodogjort dig motsvarande praktisk kompetens på annat sätt
.

Du ska ha god teknisk förståelse. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat med systemarbete och teknisk kravställning. Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens materiel är också meriterande, särskilt inom något av områdena spräng och tändmedel, landminor eller ammunitions- och minröjningsmateriel.

För att arbeta som systemingenjör på Fältarbetsenheten ser vi gärna att du är strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du besitter även en god förmåga att kunna ta egna initiativ och har en problemlösande attityd. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.
Du har B-körkort.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm, på Tre Vapen nära Karlaplan. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet. Hos oss kan du få möjlighet att jobba del av tiden på distans.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Pierre Königsson, OFR/S Leif Jansson, OFR/O Gunnar Östermark och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Chefen för Fältarbetsenheten Erik Wistedt på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-05-22. 

Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör - Söker du en explosiv vardag?