FMV

Ingenjör med intresse för systemsäkerhet

Vill du vara med och skapa förutsättningar för att den utrustning som FMV anskaffar, modifierar och avvecklar åt Försvarsmakten inte oavsiktligt ska skada användare, egendom eller miljö? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter

När FMV anskaffar, modifierar, renoverar och avvecklar materiel åt Försvarsmakten ingår systemsäkerhetsverksamhet av någon omfattning. Arbetet sker i ett samspel mellan industrin, FMV och Försvarsmakten. I arbetet finns en gemensam strävan att skapa säkra system. Ett säkert system ska inte oavsiktligt skada människa, egendom eller yttre miljö.

Som ingenjör inom Systemsäkerhet på Metoder och förvaltning har du tillsammans med övriga medarbetare ansvarar du för att vidareutveckla systemsäkerhetsarbetet på FMV. Det innebär bland annat att utveckla systemsäkerhetsmetodiken inom verksamheten, skapa förutsättningar för kompetensutveckling inom systemsäkerhet på FMV, medverka till att sprida kunskap genom handböcker och utbildningar, samt att finnas som expertstöd för materielprojekt.  

Kort och gott skapa förutsättningarna för framgångsrikt arbete inom systemsäkerhet.
Tjänsten är placerad i Stockholm, resor inrikes så väl som utrikes förekommer.

Vi söker dig som

Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör, har annan för området relevant utbildning eller som har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som FMV bedömer likvärdig.

Du har goda kunskaper och erfarenheter inom system-/produktsäkerhetsarbete, några års arbetslivserfarenhet samt förmåga att driva ett självständigt arbete. Din erfarenhet av lagstiftning och standarder kopplat till produktsäkerhetsfrågor kan hjälpa dig att snabbt komma in i arbetet.

Har du erfarenhet av att föreläsa/utbilda är det meriterande såväl som kunskap om FMV:s arbetssätt och processer samt av att arbeta i projektform.

Du har en positiv attityd, du skapar engagemang, delaktighet och arbetar bra med andra människor. Du behöver även vara självgående, driva ditt arbete och ta egna initiativ för att komma framåt, samt vara bra på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt. I din roll kommer du att både dokumentera och kommunicera såväl internt som externt varför det är viktigt att du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och skrift och har goda kunskaper i Microsoft Office.

För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Enheten Metoder och förvaltning arbetar brett mot hela FMV och lämnar stöd och fungerar som en rådgivande funktion, bland annat genom utarbetande av processbeskrivningar, genomförande av utbildningar samt vidmakthållande av verktyg inom våra expertområden ILS/IPS (Integrated Logistics Support/Integrated Product Support), systemsäkerhet och avveckling.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson, OFR/S Peter Boström, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).  #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Ann-Charlott Aaspere via FMV växel 08-782 4000.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryteringskonsult Carina Falck på Adecco 
carina.falck@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2024-06-17

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 17 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör med intresse för systemsäkerhet