FMV

Ingenjör LED

Är du Ingenjör och har erfarenhet/är intresserad av att arbeta inom försvarssektor? Är du en person som arbetar bra med andra männiksor och tar ansvar för din uppgift? Kan du ta initiativ och sätta igång aktiviteter och uppnå resultat? Är du bra på att skapa struktur för andra och dig själv samt även ur administrativ synvinkel för att visa på en god planering och målstyrning? Detta blir också tydligt för den chef som har ett uppföljande ansvar. Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Dina ansvarsområden är att på uppdrag från T&E Projektledare ansvara för dokumentation av status på fordon, provbevakning hos leverantören, mötesprotokoll från FMV arbetsmöten osv. På uppdrag från T&E Projektledare ansvara för att vidmakthålla olika fordonstyper alternativt provområde. Utgöra kontaktyta mot T&E Projektledare/Provledare och ansvara för den löpande kommunikationen med dessa. Medverka i genomförande och rapportering av Verifierings och Valideringsverksamhet inom T&E uppdrag samt medverka vid/följa annan genomförares verifiering och validering.

Arbetsuppgifter

Som Ingenjör kommer du att medverka i det verifierings och valideringsarbete som FMV bedriver tillsammans med annan genomförare, samt dokumentera och avrapportera resultat. Du kommer även att genomföra Leveranskontroll av leveranser till FMV, i huvudsak ledningssystem i fordon samt förbereda FMV provobjekt, främst ledningssystem. I ditt arbete kommer du även att utföra löpande underhållsarbete på Ledningssystem, Fordon, Vapen och Provanläggningar samt arbeta med felsökning, reparation på stridsfordon, både band- och hjulgående, och dess system men även olika förekommande arbeten på egna T&E och försvarsmaktens fordon, materiel och materielsystem. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag. Du utgör ett tekniskt kompetensstöd till övriga delar av FMV. Vidare medverkar du vid vidmakthållande och utveckling av provplatsens kompetenser, metoder och provsystem.

Tjänsten är placerad i Skövde.

Vi söker dig som

Du har högskoleingenjörsutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande teknisk kompetens förvärvad på annat sätt alternativt teknisk officer med några års yrkeserfarenhet.

Du har god erfarenhet av att arbeta i projektform samt även god erfarenhet av radio- och antennteknik samt dator och nätverksteknik. Vidare har du erfarenhet av kravhantering och förmåga att sätta sig in i tekniska problemlösningar samt erfarenhet av av Försvarsmaktens ledningssystem från användning, underhåll eller provning. Dessutom har du erfarenhet av stabsarbete på Försvarsmaktens ledningsplats.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av Försvarsmaktens ledningssystem. 

Du har god teknisk kunskap om tunga fordonssystem och förståelse för hur olika tekniker samverkar i ett systemperspektiv. Dessutom behöver du god kännedom om systemarbete (Systems Engineering) och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har även kunskap om Försvarsmaktens organisation och metod inom bataljon arméförband.

Du har körkort B och det är viktigt att du har god fysik, då arbetet kan innebära en del tunga lyft och arbete på och i tunga stridsfordon. Du har även möjlighet att göra tjänsteresor samt tjänstgöra på annan ort, såväl inrikes som utrikes. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om T&E
Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Mark
Provplatsen i Karlsborg/Skövde har som sin främsta uppgift att genomföra olika typer av avancerad provningsverksamhet för markstridsförbandens behov.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

#LI-Hybrid
Vid frågor ber vi dig kontakta chef Roger Larsson på telefon 073-030 0723. 
Sista ansökningsdag är 2023-06-04. 

Välkommen med din ansökan.
 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 4 juni . Arbetsort : Skövde . Publicerat : 27 april

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör LED