FMV

Ingenjör inom systemsäkerhet

Är du redo för en större uppgift? Är du en noggrann person som trivs med att designa säkra system och arbeta med tekniska underlag. Som ingenjör kommer du tillsammans med kunniga kollegor jobba med målsättningen att det materiel som levereras till Försvarsmakten är så säkert som möjligt för de som brukar det. Låter det här intressant? Då kan det vara dig vi söker.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemingenjör kommer du arbeta med säkerheten och gränssnittet människa-maskin för brukare i exempelvis fordon och andra icke IT-relaterade användarsystem. På vår enhet metodstöd har du en viktig roll i att se till att den materiel vi levererar är säker och användbar för Försvarsmaktens personal. Inom HFI (humanfaktorer)- och systemsäkerhetsområdet kommer du stödja och inrikta systemsäkerhetsarbetet i projekt samt delta i utvecklingen av processer och metoder. Du kommer utgå från delen av verksamheten som heter Ledningssystemmateriel, men kan komma att vara involverad i projekt som rör områden som exempelvis marin, flyg och armé.

Tillsammans med chefsingenjör och kollegor stödjer du i arbetet med att ta fram tekniska underlag inom systemsäkerhet och humanfaktorer. Du kommer även arbeta med analys och tolkning av regelverk samt lagar inom HFI och systemsäkerhet. En annan uppgift är att göra oberoende granskningar av tekniska dokument ur både ett humanfaktor- och systemsäkerhetsperspektiv.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor kan förekomma i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som

Är högskole- eller civilingenjör eller har bakgrund som specialistofficer med relevant teknisk inriktning alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av relevanta uppgifter inom systemsäkerhetsområdet och/eller inom humanfaktorer, samt erfarenhet av teknisk systemutformning och kravhantering. Utöver detta har du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Har du erfarenhet av flygsäkerhet är det en fördel, men saknar du det kommer vi se till att du får den kunskap du behöver. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med dokumentgranskningar på både svenska och engelska. Vi tror också att du har en förmåga att sätta dig in i nya tekniska system och det är meriterande om du har erfarenhet av FMV och/eller Försvarsmaktens arbetssätt och organisationer.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på olika nivåer inom FMV såväl som med andra myndigheter och organisationer vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Du är en strukturerad person som står fast vid din professionella åsikt och kunskap, samt tar ansvar för dina uppgifter. För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper

Om oss

Verksamhetsområde Ledningssystem ansvarar för att utveckla, upphandla, och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, såsom mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

Gruppen för system-, flygsäkerhet och humanfaktorer under enheten Metodstöd stödjer organisationen inom Ledningssystem och effektiviserar systemsäkerhetsarbetet inom detta område. Målet är att system produceras kostnadseffektivt, har väl definierade förutsättningar, tydlig kravbild, är säkra och användbara samt skapar efterfrågad operativ förmåga i sin slutliga kontext. Med våra medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten i nära samverkan med övriga FMV, Försvarsmakten samt industrin

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid.

Vid frågor ber vi dig kontakta chef Nicklas Carlson på telefon 08-782 4000 (FMV Växel) eller Rekryterare Ebba Ejnarsson på ebba.ejnarsson@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2024-05-24

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör inom systemsäkerhet