FMV

Ingenjör för systemarbete i SAP (PRIO)

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig.


Om oss
Inom verksamhetsområdet Flygmateriel arbetar Stridsflyg med utveckling, och vidmakthållande av JAS 39 Gripen. Förutom Försvarsmakten i Sverige ingår åtaganden mot internationella kunder som för närvarande består av Ungern, Tjeckien och Thailand.


Arbetsuppgifter
Som ingenjör på enheten ILS kommer du bland annat att arbeta i stödsystemet PRIO (som är ett SAP-system) med exempelvis informationshantering (indatabehov), materielleveranser, kontraktshantering, identifiera behov och representera enheten i relaterade frågor.  

Dina arbetsuppgifter kan bland annat bestå i att arbeta med produktfrågor, informationskvalitet, skapa och hantera kontrakt i PRIO, bereda och delta i förändringsanalyser, samt ge stöd vid utformande av verksamhetsregler och rutiner. Du kommer att stödja organisationen med utbildningsfrågor/utbildningsförberedelser samt sprida information och förankra inom egen organisation.

Du kommer att jobba med beredning och framtagning av underlag samt stötta organisationen inför leverans inom både vidmakthållande (FM anslag) och nyleverans (FMV anslag), med till exempel kvalitetsgranskning och stöd vid framtagning av berörda underlag.

Du kommer arbeta som del i ett team och inom projektet också driva egna tekniska utredningar. Utöver arbetet inom FMV kommer du också samverka med kunden, Försvarsmakten eller exportkund, och industri för att lösa uppgifterna.


Vi söker dig som
Har en högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi eller motsvarande för tjänsten relevant utbildning.

Vi tror att du har erfarenhet från underhållssystem och logistikområdet. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i stödsystemet PRIO eller annat SAP stödsystem. Vi ser gärna att du har erfarenheter av flygsystem, kännedom om Försvarsmakten och FMV.

Du är strukturerad och initiativrik med en förmåga att självständigt lösa uppgifter samt har en mycket god samarbetsförmåga. Du kommunicerar tydligt, lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Du skall ha god kunskap om projektarbete, kunskap om PRIO är meriterande.
Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
På FMV arbetar du med utmaningar i teknikens framkant tillsammans med kunniga kollegor ­– samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är Lars Forsander, SACO, Ola Fransson, OFR/S,  Mattias Werner, OFR/O och Peter Andersson, SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Anna Nordström på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2022-01-31. 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 december

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Ingenjör för systemarbete i SAP (PRIO)